Metropolis

Február 17-én mutatják be Budapesten a szenzációs filmet

Másfél éven keresztül készültek a nagy európai filmvárosban, a Berlin melletti Tempelhofban a Metropolis felvételei, míg végül most, február 17-én Budapesten is bemutatásra kerül. A film megszületését lélekzetvisszafojtva várta az egész világ, mert a „Metropolis”-nál eddig nem csináltak nagyobb filmet. Előállitása magyar koronákban 130 milliárdba került és még ez azóriási összeg is összezsugorodik akkor, ha tekintetbe vesszük, hogy a „Metropolis”-ban tízezr statiszta és kétszázhetven filmszínész szerepel.

Másfél esztendő alatt 500.000 méter negatív-filmet készítettek és ebből a félmillió méter negatívből készült a „Metropolis” 5000 méter pozitív filmje.

A film női főszerepét Brigitte Helm, egy eddig ismeretlen tizenhét éves filmszinésznő játssza, akit ezer jelentkező közül választott ki Fritz Lang a „Metropolis” zseniális rendezője.

A „Metropolis” szcenáriuma Thea von Harbou, a „Hindu síremlék” szerzőjének „Metropolis” című szenzációs regényéből készült. Ennek a regénynek a kiadási jogát Tolnai Világlapja szerezte meg és így módunkban van az első kötetet már lapunk jelen számához mellékelni. Ha olvasóink elolvasták ezt a regényt – véleményt alkothatnak maguknak a film páratlan érdekességéről is.