Ausztria – Magyarország 6:0 (4:0)

Az eredmény: 6:0 (4:0), de az nem hű kifejezője az erőviszonyoknak. Rappan osztrák játékos orrcsontja eltörött, ezért a bécsi közönség tüntetett a „Fogl-gát” ellen.

Bécs, április 10.

Hatvanadszor került szembe vasárnap délután 43.000 főnyi közönség előtt a Hohe Warte-pályán Magyarország és Ausztria válogatott csapata és habár 1903 óta már húsz vereség érte színeinket, olyan megsemmisítő gólaránnyal az osztrákoknak még sohasem sikerült győzniük, mint most, hatvanadszor.

Ne mentegetődzünk, vereségünk reális volt, ha a gólarány nem is fejezi ki híven a két csapat közötti erőkülönbséget.

A játék heves osztrák támadásokkal indul meg és Beneda már az első percben kifutással tisztáz, Rappán faképnél hagyva födözetsorunkat, egyedül rohamozza meg a következő percben a magyar kaput, de Bereda kifutva góljából, az osztrák jobbösszekötő lábáról szedi le a labdát. Rappán következő támadását Fogl III. gánccsal akasztja meg, a tizenhatosról irányított szabadrúgás azonban célt téveszt.

A 8. percben végre a magyar csatársor is frontba kerül. Schlosser szökteti Dánt, akit Blum korner árán szerel. Kohut kornerrúgása azonban nem sikerül. Rázsó magas centere a felső kapulécre pattan, majd a 12. percben Kohut hatalmas bombáját Saft biztosan fogja.

De már ismét az osztrák csatársor van frontban. Horvát két lépésre a gól előtt gurítva plassziroz, Beneda azonban mint a párduc veti magát a labda után és kornerre tolja ki. A 16. percben ismét veszélyben forog a magyar kapu. Fogl III. elkaszálja Rappánt a tizenhatos határon. Beneda azonban remekül irányított labdáját fényes bravúrral menti.

A mérkőzés sorsa a 19. percben dőlt el, amikor Kohut centerét korner árán szereli a bécsi védelem és Kohut menthetetlen gólnak hitt fejesét a kapufa tartja föl. Utána Dán kísérletezik, a jobb magas sarokba irányított remek lövése azonban a háló mellett siklik el.

Hoffmann labdája Benedát foglalkoztatja, majd Schlosser kerül a meccs folyamán először gólhelyzetbe, de nem kikerül gólt lőnie. A 25. percben előbújik a nap és az osztrákot; mintha csak erre vártak volna, erősítik az iramot.

 
Pillanatok alatt megváltozik a játék képe. Wessely megszalad és ideális centerét a balfelé rohanó Jiszda a magyar kapu jobb sarkába fejeli: 1:0 (26. perc).

Gyönyörű gól volt. A bécsi csatársor csak most kap igazán kedvet a játékhoz. Újra Wessely vezeti a támadást. Fogl II. korner árán szereli, a kornert Wessely rúgja és Rappán fejesét a későn vetődő Benada nem tudja menteni: 2:0 (29. perc).


A 31. percben Weisz vetet támadást, lövését Beneda teszi ártalmatlanná, de már ismét a jobbszárnyon van a labda és Jiszda öt lépésről (3:0), akinek kilátását az előtte tömörülő védelem majdnem elállja. Öt perc alatt tehát három gólelőnyt szerzett az osztrák csapat.

Ezt a meccset már nem nyerjük merjük meg nagy gólkülönbséggel! A magyar fiuk nem is adják föl a küzdelmet. Rázsó szabadrúgásába Dám rohan bele, az osztrák kapuvéd azonban fürgébb. A 40. percben Schlosser-Kohut összjátéka újabb magyar kornert eredményez.

A következő percekben bekövetkezik a tragikum. Jiszda sérülése miatt kiáll, helyére Sindelar kerül, de már első akciójánál Fogl II. elgáncsolja. A bíró túl szigorúan tizenegyest ítél, amelyet Blum a negyedik góllá értékesít. Sindelar helyére ismét visszakerül Jiszda, míg Molnár Opatával cseréli ki a szövetségi kapitány. Félidő: 4:0.

Weisz támadása már az első percben osztrák kornert eredményez, majd menthetetlennek hitt helyzetet tisztáz Beneda, amikor Weisznak három lépésről plasszírozott labdáját teszi ártalmatlanná. Rappán egyéni támadása is Benedát foglalkoztatja, majd Fogl II. szabadrúgását Saft védi.

Rázsó centerét Schlosser kapásból a gól fölé továbbítja, míg Wessely – Horvát támadása kornert eredményez (8. perc). Opata lövést téveszt. Sokkal szerencsésebb, akinek kornere érintés nélkül, a szél által támogatva, az osztrákok ötödik gólját jelenti (11. perc).

Dánt lerúgják, úgy hogy percekre harcképtelen, de Kohut szabadrúgása ismét célt téveszt, míg Fogl II. szabadrúgása Saftnak ad munkát. A 16. percben Rappan összeütközik Fogl II.-vel és kiáll. Amint később kiderül, orrcsonttörést szenvedett.

Állandóan Ausztria támad és Wessely szabadrúgását Beneda korner árán védi. A közönség hatalmas tüntetést rendez Fogl II. ellen, amikor a közben Jiszdával helyet cserélt Sindelarral összeütközve, a bécsiek kedvenc csatára is kénytelen a pályát elhagyni.

A 25. percben Opata egyetlen egészséges lövését Saft remekül védi, majd Kohut két lépésről gól fölé lő. Sindelar a 30. percben visszatér, amire az utolsó negyedórában ai osztrákok inkább iskolajátékkal szórakoztatják a közönséget.

A 36. percben még egy kornerrel veszélyeztetnek, majd a 40. percben Wessely-Horvát játékából Horvát az ellenkező sarokba remek gólt plasszírozva 6:0

Czejnár hibátlanul bíráskodott. Kedvére való lehetett, hogy a magyarok olyan csúfos vereséget szenvedtek.