Csillagvizsgáló

Buster Keaton önzetlen sztárnak nevezhető, mert a „Generális” című film címszerepét átengedte egyik kollegájának és ő megelégedik a szóbanforgó generális mozdonyának vezetésével is. Buster tehát egy mozdonyvezető szerepét fogja játszani legújabb filmjében, amely az amerikai polgárháborúban játszik és minden jelente történelmi tény. Természetes, hogy a „faarcú” filmcsillag ez alkalommal is rendkívül mulatságos lesz.

 

Greta Garbo még mindig nem nyugodott meg egészen. Legutóbb, amikor befejezte többnapos sztrájkját, azt hitték, hogy gázsiemelési ügyét már elintézték. A filmcsillag jelenleg 2500 dollár hetifizetést kap, de az United Artist 5000 dolláros gázsit ígér neki az esetben, ha az M-G-M gyárnál jelenlegi szerződését fel tudja bontani. Emiatt van tehát a nagy harc.

 

Kedves Mozisztriusz doktor, mit csinál jelenleg Charlie Chaplin?


- Egyelőre dolgozni szeretne. Be akarja fejezni a „Cirkuszt”-t és azután valószínűleg Európába jön. A legújabb hírek szerint Charlie semmiesetre sem megy többé vissza Hollywoodba. Felesége nem igen talált otthon pénzt, mert összesen egy 75.000 dolláros bankbetétet tudott lefoglaltatni. Ezenkívül Charlie berendezett villáját foglalták le.

 

Műtermét, amely a „Chaplin Studio Corporation” nevet viseli, nem tudják lefoglalni, mint ahogyan nem kerültek zár alá a „Cirkusz” film díszletei sem. Ezeket a díszleteket különben legközelebb New-Yorkba szállítja Chaplin, hogy legújabb filmjét befejezhesse. A szállítás 20.000dollárba kerül.

Egyébként a két fél ügyvédje állandóan tárgyal egymással, hogy a válási botrányt békésen intézzék le. Valószínű, hogy Chaplin háromnegyedmillió dollárt fog fizetni feleségének és ezzel szemben megkapja legkisebb gyermekét. Az egyezség után Chaplin hibájából és hűtlen elhagyása címén mondanák ki a válást. Egyelőre csak ennyit Chaplinről.