A párisi Folies Bergeres szerződteti a 14 éves Fenyő Ducit

A párisi Folies Bergeres szerződteti a 14 éves Fenyő Ducit, akit az artistavizsgán toaletthiba miatt letiltottak a szinpadról

A Hétfői Napló beszámolt arról az incidensről, ami a legutóbb tartott artistavizsgán történt. A vizsgán fellépett egy 14 éves kislány is, aki több táncával nagy feltűnést keltett. Tánc közben egyszerre csak felállt a vizsgáztató bizottság egyik tagja, a táncot félbeszakította és a kislánynak el kellett hagynia a pódiumot. Eleinte azt hitték, hogy a vizsgázó lenge ruhája okozta a betiltást, utóbb azonban kiderült, hogy csupán csak egy kellemetlen toaletthiba történt.

A fiatal táncosnő: Fenyő Duci teljesen lesujtva, kétségbeesetten sírva vonult vissza öltözőjébe. Azt hitte, vége a szép álmoknak, a karriernek – örökre megbukott.

De nem így történt. A vizsgán jelen volt több külföldi varieté megbizottja, akiknek minden letiltás ellenére is nagyon tetszett a kis táncművésznő produkciója.
Egyszer csak lélekszakadva rohan egy ismerőse az öltözőbe és lihegve mondja:
- Ne bőgj Duci! Minden rendben van!
A kislány letörölte könyeit és még mindig szipogva érdeklődött: mi történt?
Igy aztán kiderült, hogy szerződési ajánlatot kapott. Egyszerre kettőt, de olyanokat, amilyenekre csak legtitkosabb álmaiban gondolhatott. Egyet a berlini Scala szinháztól, egyet a párisi Folies Bergeretől.  Mindegyik a legelőnyösebb anyagi feltételeket nyujtja és elsőrendű szerepkört biztosít.

És a kis Duci most a legboldogabb nő Pesten. Mint egy nagy primadonna mondja:
- Még nem határoztam, hogy melyik szerződést fogadom el. Egyelőre a negyedik gimnáziumi vizsgára készülök és csak aztán döntök, hova menjek.