Petersent lehengerelte Kehrling

Az első magyar tenisz díszpálya felavatása marandó sikert hozott.

Worm – Takács 3:6, 6:4, 6:4, 6:0
Kehrling – Petersen 6:3, 6:3, 6:2


Két hónap előtt nem is álmodtunk volna egyikről sem, másokról sem. Nem gondoltuk volna, hogy Kehrling sorozatos balsikereinek ily frappáns riposzt ad fordulatot, de azt sem reméltük, hogy máról holnapra csodaszép pálya formálódik ki a margitszigeti partfeltöltés buckáiból.

Kehrling és Kelemen…
Valamikor – még nem régen – rettegett párost jelentett együtt az a két név. A ma újra együtt szerepeltek, egy alkalomkor, de más küldetésben. Kelemen Aurél tettre kész tudása, lelkes tenisz-szeretete gyönyörű otthont adott a magyar teniszsport főeseményeinek (mert mindenki tudja, hogy oroszlánrészben Kelemen Aurélé az érdem, hogy a díszpálya létrejött). Kehrling pedig éppen a magyar tenisznek ezen az ünnepélyes napjain reinkarnálta sokszor megcsodált klasszisát.

A dán vendégek győzelemmel távoztak. Dánia 3:2-re verte a magyar csapatot. De pyrrhusi ez a győzelem. Két legjobbja vérzett el a küzdelem alatt. Mi jól tudjuk, hogy ma még a magyar teniszt egyedül Kehrling jelenti. Vele győzünk, vele bukunk. S hogy az elmúlt napokban Kehrling Dánia két legjobbját leterítette, ez a mi diadalunk.

Örömmel láttuk a harmadik napon, hogy Takáts is mindinkább halad a fejlődés útján. Egyhetes tréninggel, operáció után, lendülettel, egyre izmosodó technikával küzdött Worm ellen s csak teljesen megérthető gyenge állóképességén múlott, hogy Wormot még jobban nem szorította meg.

Ez a mérkőzés, Worm és Takáts meccse volt pénteken az első. Worm kitűnő játékában néha decrescendót láttunk: el-elhagyta magát; de elegáns, sok változatossággal fűszerezett játéka végül biztos győzelmét hozta. Takáts az első két setben volt jó, aztán kifulladt.

A Kehrling-Petersen meccsre megtippeltük a Kehring-győzelmet. De az a stílus, az a fölény,amivel magyar bajnok, a dán sampiont letette – megkapó volt.

Kehrling kezdett: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2, 3:3, 6:3 volt az első, 0:1, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 6:3 a második, 1:0, 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 6:2 a harmadik szet.

Mint mester a tanítvánnyal vagy mint papa a fiával játszadozott Kehrling Petersennel. A „Puci”-nak minden sikerült s mindenki tudja, mit jelent ez. Mint újdonságot élveztük erős ritörnjeit és olykor megeresztett bomba-drevjeit.

Petersen csalódást keltett. Nyilatkozata:
– Szokatlan ütővel játszottam, de ez az én hibám. S Kehrling oly meglepő jó volt, hogy mindenkép vesztenem kellett.

Még megjegyezzük, hogy a Dunlop-labda Petersent már azért sem befolyásolhatta, mert Berlinben Dunloppal verte Landmannt is, Froitzheimet is.