Spanyol – magyar teniszmérkőzés

Őszintén meg kell vallanunk, hogy a spanyolok vendégjátékától nem vártunk túlon-túl sokat. Jóképességű, szépen játszó – de az internacionális átlagon mozgó versenyzőkre voltunk felkészülve anélkül, hogy klasszikus nagyságot reméltünk volna. S erre minden okunk megvolt.

Juanics nevével ugyan sokszor találkoztunk a Davis Cup-meccsek, az internacionális és bajnoki spanyol versenyek során s azt is tudtuk róla, hogy a volt többszörös spanyol bajnokot, Flaquert legutóbb két ízben megverte. De Flaquert viszont megverte Kehrling. Spanyolországon kívül nem találkoztunk Juanico nevével.

A többiek közül Taruella és Noblom neve és néhány eredménye volt ismeretes, Suquéról semmit, Saláról, Gozalez-ről egy-két száraz eredményt olvastunk.
A legnagyobb örömmel regisztráljuk, hogy a Barcelonai Tenisz Klub játékosai sovány hírnevüket messze felülmúlták.

Ennek két oka az volt, hogy az utolsó esztendő alatt rengeteget fejlődtek s hogy végre Európa messzi délnyugati sarkáról a külföldre is elvitté bemutatni tudásukat. Néhányan közülük gyengék. De ez mit sem von le Sala abszolút modern utakon járó, fejlődésképes játékának.

Suqué kiforratlan erőtől duzzadó lendületének, Taruella rutinos, taktikai kiválóságokkal ékes teniszének értékéből s még arra is jó, hogy rangelső játékosunk, Juanico félelmes klasszisát még inkább kidomborítsák. Mert Juanicoban a szó szoros értelmében vett klasszisjátékost ismerhettünk meg.

Most, hogy a spanyol-magyar mérkőzés utolsó, szépségében és izgalmakban gazdag napján túl vagyunk, most mikor már tudjuk, hogy nem fölényes mosollyal, hanem büszke önérzettel könyvelhetjük el az értékes ellenfél felett aratott jelentős győzelmet s az önfeledt drukkolást követheti már a higgadt kritika, nézzük meg, hogy tulajdonképpen mit s hogyan tud Juanico, aki a nagy formában lévő Kehrlinget hatalmas küzdelemre késztette az egyes játékban és legyőzte a párosban?

Az utolsó nap eredményei:

Pétery, Kirchmayr – Taruella, Nodlom 10:8, 6:4

Bíró: Csarava
A magyar kettősben Pétery volt a biztosabb, de Kirchmayr is sok szép volley-csatában felülmaradt.

Kehrling – Juanico 5:7, 6:4. 6:2

Bíró: Oláh
A pompás mérkőzést Kehrling fényes játékkal, küzdelemmel, de biztosan nyerte. – 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3, 2:4, 3:4, 4:4, 5:4, 7:5 az első szet gémeinek sorrendje. A másodiké: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 4:3, 5:3, 5:4 s végre rengeteg gyusz és sok izgalom után 6:4. A döntő szetben Kehrling 5:1-re vezet. Aztán 5:2 és gyusz után az első előnylabdánál megnyeri a meccslabdát.

Juanico, Sala – Kehrling, Takáts 6:2, 6:8, 6:2

Bíró: Vásárhelyi
Az utolsó szetet játszották szerdán. Takáts igen rossz napot fogott ki, úgy, hogy a győzelem reménye sem kecsegtetett egy pillanatig sem. Pedig Kehrling – ha hozzájutott – bravúrosan játszott.

Kelemen – Sala 6:3, 5:7, 2:0 abbamaradt

Bíró: Csarada.
Kelemen a kitűnően játszó Sala ellen igen szépen dolgozott s meg is nyeri a meccset, ha közben be nem sötétedik. Ezt a meccset a pontozás szempontjából megfelezték.

A spanyol-magyar meccs végeredménye:
Magyar Atletikai Club – Tennis Club Barcelona 7 és fél – 4 és fél.

A spanyol játékosok tegnap a MAC Semmeringre utazó játékosaival együtt utaztak el.