London legújabb szenzációja a női jazz-band

London legújabb szenzációja a női jazz-band, amely a nemében, illetve a nők nemében az egyedüli modern zenekar, ezúttal Berlinben, a Weidendorf-kaszinóban vendégszerepel. Kilenc, részben elég csinos, részben nem elég csinos, részben pedig egyenesen csintalan hölgyről van itten szó. Furcsa kosztümjeikben lelkesen kezelik a szaxofón, a hegedűket és a dobokat. Szellemi és tényleges vezérük: Hilda Ward kisasszony.

Hilda Ward rendkívül ügyes hölgy, nagyszerű organizátor és majdnem ugyanolyan jó zenész is. Kevesen tudják, hogy négy évvel ezelőtt még egy londoni dohánytőzsde vezetője volt. Ez a Tőzsde a Piccadilly-színház közvetlen szomszédságában terül el s az összes színészek és zenészek itt szerezték be dohányszükségletüket.

Hilda Wardban a dohány és a füst kékes levegőjében merész terv érlelődött meg: ha egyszer ő is fellépne !...

Terve nem lett füstbe ment terv. Inkább ő hagyta ott a füstöt, kitanulta a dobot, a hegedőt és a szaxofónt s nyolc hasonló törekvésű hölggyel együtt megalapította Európa első női jazz band-jét.
Kétségkívül hatásos a kilenc hölgy jazz-bandje, ám a klasszikus kilenc múzsa bizonyosan megfordulna sírjában, ha utódait egyszer munka közben megpillantaná.