Teleki Sándor gróf Párisból Budapestre érkezett és nyilatkozott Rothermere lorddal való találkozásáról

Gróf Teleki Sándor, aki a Társadalmi Egyesületek Szövetségének megbizásából Párisban üdvözölte lord Rothermeret, szombat este megérkezett Budapestre és nyilatkozott  a lorddal való találkozásáról:
- Látogatásunk – mondotta gróf Teleky – nem politikai vagy diplomáciai jellegű volt, a magyar társadalom háláját vittük ki Rothermere lordnak. A TESz azért kért föl engem a magyar nemzet hálájának tolmácsolására, mert köztudomásu, hogy a politikával nem foglalkozom.

- A magyar társadalom nevében megköszöntem a lordnak, hogy olyan bátran porondra lépett a mi ügyünkért. A magyar lojalitás exponensei voltunk odakint, szükségesnek tartottuk, hogy köszönetet mondjunk azoknak a férfiunak, aki a magyar érdekekért harcol. Azt mondhatnám, hogy tisztelgő látogatásunk a közvélemény spontán megnyilvánulása volt, a lord maga is teljesen politikamentes megbizatást látott kiküldetésünkben.

- Rothermere lord bámulatraméltó alapossággal ismeri a magyar viszonyokat és az az impresszióm, hogy a magyar üggyel minden tekintetben azonositja magát és azt a végletekig meg fogja védelmezni.