A chilei főkonzul autója vasárnap éjszaka elgázolt egy tortaszállító triciklit

A vasárnapra virradó éjszakán az Üllői-uton sulyos kimenetelű autóbaleset történt.

A városi házak irányából a város felé haladt a Wiesinger tortagyár süteményszállító triciklije, amelyen Kerekes Béla 20 éves fiatalember ült. A városi házak mellett egy robogó autó hátulról belerohant a triciklibe.

Az összeütközés ereje olyan heves volt, hogy a könnyű kis kocsi, nagy távolságra előrevágódott, Kerekes Béla pedig széles ívben kiröpült az ülésből és eszméletlenül, vérző fejjel terült el a kövezeten.

Az összeütközés helyén pillanatok alatt nagy tömeg verődött össze, azonnal előkerült a közelben szolgálatot teljesítő rendőrőrszem is, aki értesítette a mentőket. Néhány perc mulva megérkeztek a mentők. Megállapították, hogy az elgázolt ember könnyebb természetű zuzódásokat, azonkívül sulyos agyrázkódást szenvedett.

Elsősegélyben részesítették, azután a Szent István kórházba vitték. Az intézkedő rendőr közben a gázoló autón előállította a soffőrt a kőkapitányságra, ahol megkezdték a vizsgálatot.

Németh Károly, a gázoló soffőr a központi ügyeleten elmondotta, hogy a Schwartz Rudolf és Társa Rt. olajgyár gépkocsivezetője. Üzleti ügyben vidékre vitt valakit és az Üllői-uton keresztül a megengedett sebességgel igyekezett hazafelé. A városi házak előtt szembejött vele egy autó, amelyik nyitott reflektorral, robogott.

A reflektorból felvillanó fény elkápráztatta a szemét, ezért nem vette észre, hogy a Wiesinger gyár triciklije előtte halad és igy történt a baleset.

Míg a soffőr kihallgatása tartott, a gépkocsi a főkapitányság Zrínyi uccai kapuja előtt állt. Ugyanebben az időben a Zrínyi uccán ment végig autón Salgó Kornél chilei főkonzul, a Schwartz Rudolf Rt. elnöke, aki meglepődve ismerte fel a rendőrség előtt várakozó autót.

Azonnal megállította a kocsiját, az épületbe sietett és itt tudta meg, hogy mi történt vállalata autójával és soffőrjével.

A kihallgatás befejezése után Németh Károlyt a főkapitányságon tartották, reggel azonban elbocsájtották. Mindenki azt állítja hogy megbízható, kitünő soffőr és egészen bizonyos, hogy önhibáján kívül, a szabálytalan reflektorozás miatt történt a baleset. A rendőrség most a másik autót keresi.