Lesújtó vereség érte a Hungáriát

Meglepetések napja volt a vasárnap. A Sabária betörésétől tartottak a szakértők, arra azonban senki sem számíthatott, hogy a kék-fehérek még méltó ellenfelei sem lesznek a legjobb vidéki együttesnek.

Voltak percek, amikor a Sabária valóságos „iskolajátékban” egyszerűen lehengerelte ellenfelét. A Hungária katasztrofális vereségének a nyomában kétségtelenül nagy változások lesznek a vezetésben, mert ez így nem mehet tovább. Ez nemcsak a klubnak, hanem az egyetemes futballsportnak az érdeke is.

Sabária – Hungária 5:1 (2:1)

Hungária-út. – 25.000 néző. Bíró: Bíró S.

Az első percekben a kék-fehérek lendületes támadásaikkal, amelyekben különösen Konrádnak és Hirzernek volt nagy szerepe, többször hozták veszedelembe Wieinhardt kapuját. A startnál úgy látszott, hogy a Hungária fog győzni, de lassanként érvényesült a szombathelyiek kitűnő kondíciója.

Majdnem valamennyi labdát egy tizedmásodperccel előbb értek el, mint a kék-fehérek. A vezető gól a 22. percben esett. Holzbauer lapos lövéssel a későn vetődő kapus mellett lőtte a hálóba a labdát:1:0.

A Sabária fölénye mindjobban kidomborodik és a 39. percben Mészáros 30 méteres védhetetlen lapos lövése újból célt ér: 2:0. Válaszul az utolsóelőtti percben Jeny kapufalövése a befutó. Prém lábáról a gólvonalon túl jut és Weinhardt már csak belülről tudja kikaparintani a labdát: 2:1.

Szünet után a Hungária törzsközönsége kifütyülte a csapatot, ami példátlan eset… Folyt tovább a küzdelem. Az első pillanatokban még remélni lehetett, hogy a Hungária kiegyenlít, de negyedórai viaskodás után az egész csapat egyszerre összeroppant és a 19. percben Holzbauer fél percen belül egymásután két gólt lő: 4:1.

Az utolsó negyedórában a szombathelyiek hét-nyolc húzást csináltak a labdával anélkül, hogy az ellenfél védelme közbeléphetett volna. Az utolsó gól Stofián érdeme: 5:1. (21 p.)

Az utolsó percekben a Hungária csatársora mindenképen enyhíteni próbálta a súlyos vereséget, de ez nem sikerült, mert a Sabária hátvédei, ha keltett akar túl erélyesen is, megakadályoztak minden gólra törekvő akciót. A játék végén a közönség lelkesen ünnepelte a győztes csapatot.

Bíró Sándor idegesen vezette a nagyjelentőségű mérkőzést.