Becsületes kereskedelmet és ipart

Az üzletbérek mértéktelen emelése ellen csütörtökön este fél hét órakor a Lipótvárosi Demokratakörben nagygyülést tartanak és arra kérik a népjóléti minisztert, hogy törvénnyel védje meg az üzlet- és boltbérlőket.

A kereskedők azt kivánják, hogy aki már tiz esztendőt töltött ugyanabban a helyiségben, annak csak kártérités mellett lehessen fölmondani.

Az érdekeltségek egyrésze elhatározta, hogy ha a kormány nem rendezné a kérdést törvény utján, akkor a magas üzletbér miatt az utcára került iparosok és kereskedők ideiglenes favázas üzletházakat épitenének.

Erre a lépésre valószinüen nem fog sor kerülni, mert Vass népjóléti miniszter vasárnap kijelentette, hogy ha igazságtalan béremelés nemcsak szórványos tünet volna, hanem tömegesen fordulna elő, akkor ennek letörésére már a legközelebbi minisztertanácson előterjesztést tesz és rövidesen törvényjavaslatot terjeszt be a képviselőház elé. 

– Állom a szavam – mondotta Vass –, a becsületes kereskedelmet és ipart minden visszaéléssel szemben meg fogom védelmezni.