Kehrling a férfi egyesben és párosban is győzött Meránban

Merán, október 15.
A meráni férfi páros döntőjének grandiózus küzdelme – mint megírtuk – az ötödik szetben 5:4 állásnál félbemaradt, Kehrling és Froitzheim minden erőfeszítése ellenére sem tudja megadásra kényszeríteni a fiatal, tüneményesen dolgozó francia Geraud-t s annak partnerét, Buss-t.

Egy hosszú éjszakának kellett elmúlnia, hogy a négy játékos ismét szembekerülve, néhány – vagy csak egyetlenegy? – gém lejátszásával eldöntse a verseny sorsát.

Persze Géraud és Buss dr. ragaszkodott a játék 5:4 állástól való folytatásához, s mivel a szabályok is így intézkednek, a következő napon a francia-német kettős szervizével, 5:4-ről indul a játék. Busséknak csak az első gémet kell megnyerni: akkor 6:4 lenne, s a végső győzelem az övék! De a nagyobb higgadtság az öregek oldalán van. Geraud és Buss elvesztik a gémet s 5:5 lesz az állás.

De Froitzheim szervizét sem kíséri szerencse s magasra hág az izgalom, mikor ismét a Géraud-pár vezet: 6:5! Most a fiatal francia szervál, 30:0-ra vezetést szerez, de aztán az idegei felmondják a szolgálatot. Négy labda Kehrlingék javára íródik s újra egyforma a gémek állása: 6:6.

A meccs eldőlt! Hisz Kehrling óriási szervize van soron! S most már Froitzheim sem hibáz, csak a kétségbeesve küzdő ellenfél. A két gém a „bajnokkettősé”, s a veszettnek hitt meccs is az övék. A végeredmény 4:6, 8:6, 12:14, 9:7, 8:6, . tehát összesen 80 gémet játszottak a játékosok.

Ami valóban ritkaságszámba megy. (De nem „rekord”, mint sok tudósítás írja, mert például az 1923. évben tartott Amerika-Ausztrália Davis Cup döntőn Tilden és Williams 81 gém lejátszása után győzött 17:15, 11:12, 2:6, 6:2, 6:3-ra Anderson és Hawkis ellen. Szerk.)

A férfi páros mellé Kehrling a férfi egyes győzelmet is megszerezte. Nehéz, hosszú meccset kellett vívnia a győzelemért, amelyet azonban az öt szet ellenére is biztosan ért el. Kehrling okosan taktikázott a kitűnő formában levő Prenn-el.

Nem erőltette elejétől végig az iramot, ami esetleg idő előtt kifullasztotta volna. Hagyta Prenn-t is élni, hogy aztán a döntő szetben kifárasztott ellenfelét kivégezze. Az eredmény 4:1, 1:6, 6:2, 3:6, 6:3 volt a magyar bajnok javára.

Kehrling ezzel a győzelmével megnyerte az olasz király által felajánlott pompás díjat s Merán 1927. évi bajnoka lett. Hármas győzelmével ismét bebizonyította hatalmas klasszisát, amely – immár évek hosszú során át – nem hogy nem veszt fényéből, de csillogóbban, egyre bámulatra méltóbban reprezentálja a magyar teniszsportot a külföld előtt.