Meglepetésszerű vereség érte az MTK atlétáit

Munkásfutóink nagy sikere

Remek küzdelmeknek voltak szemtanúi vasárnap délelőtt azok a sportrajongók, akik a verőfényes, de hideg időben kimerészkedtek a népligeti nagyköre, ahol a 5000 pengő értékű „Munkás vándordíj”-ért. ifj. Ripszám Henrik művészi alkotásáért viaskodtak a legjobb középtávfutók.

Dérlepte terepen 70 atléta állt a starthoz és csak hatan adták föl a harcot az MTE 5000 méteres tízes csapatversenyében. A kék-fehérek csapata volt a favorit, mert két éven át győzött és idei győzelmével az MTK véglegesen elhódította volna a pompás vándordíjai. A táv első felében még teljesen nyílt volt a harc.

Az élen Majorosi, aki 2300 métert pont 6 perc alatt futott. Közvetlen mögötte Huszár következett, majd egy csomóban verekedtek az MTK és az MTE futói. Már ekkor lehetett látni, hogy a munkásfutók kondíciója jobb és a győztes csapatot bennük kell keresni.

A mezőny azonban nem szakadt szét és csak az utolsó kilométeren tudták a pirosingesek riválisaikat lerázni, akik közül Ferihegyi volt a legveszélyesebb. A célba elsőnek Majorosi-Majzik Ferenc, az ismert pincératléta futott be, aki mögött a legtöbb pontot az MTE atlétái szerezték. A kétszeres győztes Grosz István csak a nyolcadik helyet tudta elfoglalni.

Részletes eredmények:
Egyéni győztes: Majorosi Ferenc ESC 16 p. 07 mp. 2. Ferihegyi MTK 16 p. 10.4 mp. (20 méterrel) 3. Huszár MTE 16 p. 18.5 mp. 4. Steiner MTE 16 p. 21.6 mp. 5. Riszler MTK 6. Járó MTE, 7. Balog Vasas. 8. Grosz MTK. 9. Gégény ESC 10. Osuszt MTE – Az első 26 futó standard időn belül ért véget.

Csapatversenyben:
1. MTE A-csapata (3, 4, 5, 8, 9, 11, 12, 14, 15, 16) 97 ponttal. 2. MTK 165 p. 3. MTE B-csapata 290 p. 4. ESC 233 p. A MAC csapata nem állt ki.

A „Munkás-vándordíj” idei győztese tehát az MTE. A munkásatléták sikere révén a díj végleges elnyerése több évre tolódott ki, mert birtoklása három egymásután, vagy öt sorrendnélküli győzelemhez van kötve.