Bajnokcsapatunkat Budapesten is 4:1-re verték a csehek

Slavia – Ferencváros 4:1 (2:0)

Nem sikerült tehát a reváns a prágai vereségért. A tartalékos Slavia is leverte a bajnok Ferencváros legénységét, mert élettelen játékot produkált. Különösen Fuhrmann volt gyönge. Mintha a pályán sem lett volna, úgy mentek keresztül rajta a fürge cseh csatárok.

A küzdő felek Göbel bécsi bíró bíráskodásával, 2500 főnyi közönség előtt, a következő fölállításban viaskodtak:
Ferencváros: Amsel – Takács I., Hungler – Fuhrmann, Bukovi (Volentik), Obitz – Rázsó, Takács II., Fröhlich (Kautzky), Szedlacsek, Kohut.
Slavia: Staplik – Seifert, Reichard – Wodicks, Pletichs, Cipera – Bober, Joska, Swoboda, Puc, Kratochwill. Tartalék: Cerniczki.

A Slavia kezd, de rögtön a ferencvárosiak veszik át a támadó szerepet és már az első percben kornert érnek el. Kohut labdája azonban a kapu mögé megy. Lassan a csehek is belemelegednek. A 4. percben Bobor lerohan, ideálisan centerez és Puc közvetlen közelből gólba vágja a labdát: 1:0.

Pár perc múlva újból Puc jut lövéshez, labdája azonban a kapufa mellett süvít el. A 10. percben Pleticha lövését. Amsel elvetéssel biztosan fogja. A földön heverő kapusba azonban két csatár is belerohan. Az első negyedóra után a Slavia határozott fölénye mutatkozik.

A 20. percben a ferencvárosiak ellentámadásai Kohut, Rázsó, majd Fuhrmann hibás lövéseivel érnek véget. Két perc múlva a zöld-fehérek kornert érnek el – eredmény nélkül. A 24. percben a Slavia mintaszerű összjátékkal Amsel kapuja előtt terem. Swoboda magára vonja a védelmet, kitolja a labdát Bobornak, aki védhetetlenül lövi a kapu balsarkába: 2:0

Újrakezdés után Rázsó biztos helyzetből kapu mellé fejel. Tízperces változatos mezőnyjáték után Amsel helyét Huber foglalja el. A 38. percben Takács II., majd Rázsó és utána Kohut lövése kerüli el a célt. Az utolsóelőtti percekben a Ferencváros egymásután két kornerhez jut.