Cigányzene mellett tartották fésülőversenyüket

Cigányzene mellett tartották fésülőversenyüket a nőifodrászok vasárnap a Gellértben. A nőifodrászok vasárnap tartották meg fésülőversenyüket a Gellért-szállóban.

A versenyre Párisból, Bécsből, Romániából, Szerbiából és a megszállott területekről is érkeztek a fodrásztestületek képviselői, akik délben társasebéden ismerkedtek a magyar kollégákkal. Délután 3 órakor a fordrásziparcikkeket készítő gyárak árukiállítása kezdődött. Ekkor már a teremben többszáz főnyi közönség várta a verseny megkezdését és mintegy 50 hölgy, akik a modellek szerepére vállalkoztak. Ott voltak a külföldi vendégek is, köztük John Maas, a párisi nőifodrászakadémia tanára és Rudolf Schiff, bécsi kereskedelmi tanácsos.

A vendégeket, valamint dr. Végh Mihály pénzügyi államtitkárt Vágó Viktor ipartestületi elnök üdvözölte. Négy órakor 10 harmadéves fodrásztanuló között indult meg a fésülési verseny, majd a főverseny következett: cigányzene mellett a segédek állottak starthoz, hogy művészetüket bemutassák.

Percek alatt a legkülönbözőbb fantáziafejeket a legdivatosabb és legbizarrabb frizurákat varázsolták elő, az egyik versenyző a trianoni jelvényt formálta ki a modell hajából. Éjfélkor hirdették ki az eredményt: a főversenyben első díjat Stingl Pál, a másodikat Rick József nyerte. 14 mester oklevelet, 3 tanuló dicséretet kapott. A versenyt reggelig tartó tánc követte.