Kairó válogatottjait újra legyőzte a Ferencváros

Ferencváros – Kairói válogatott 2:1 (0:0)

A zöld-fehérek mind a két gólját Kohut lőtte – Harmadik találkozás – második győzelem. Az első félidőben nem esett gól.

A magyar bajnokcsapat nemzetközi viszonylatban is igazolja, hogy méltán jutott a büszke bajnoki címhez. Nemcsak Görögországban, hanem most már a nem annyira magas klasszisú, de annál veszélyesebb stílusú futballt kultiváló Egyiptomban akarja egymásután győzelmeit.

Egyetlen eldöntetlentől eltekintve minden mérkőzését megnyerte eddig a Ferencváros és most Vízkereszt napján újra diadalmaskodott Kairó válogatottjai fölött, amelyet egy ízben már legyőzött, másodszor azonban eldöntetlennel kellett megelégednie.

Úgy látszik, hogy a csapat kondíciójának nem árt az egyiptomi levegő és az idegenben való élet sok-sok apró hendikepje sem tudja aláásni a csapat akcióképességét. Még nem tudni, hogy miként alakul pontosan a Ferencváros túrájának befejező része, mégis joggal bízhatunk most már abban, hogy sikerül a csapatnak veretlenül befejeznie ezt a fontos túrát.

A pénteken délután lejátszott kairói mérkőzésről kiküldött főmunkatársunk távirata az alábbiakban számol be:

Kairó, január 6.
Kairó válogatott csapatát 2:1-re legyőzte a Ferencváros. Az egyiptomiak igen erős összeállításban szerepeltek és óriási küzdőképességük és önfeláldozásuk révén nagyon nehéz ellenfelek voltak. Az első félidő gól nélkül telt el. Pedig a Ferencváros ekkor is erősen küzdött a vezetésért.

A II. félidőben igen erős iramot diktál a zöld-fehér csapat, aminek a 3. percben Kohut által lőtt védhetetlen gól az eredménye. Hihetetlen kemény küzdelem következik ezután. Az egyiptomiak ki is egyenlítenek, de a 36. percben újra Kohut jut a góllövés dicsőségéhez és egyben megszerzi a győzelmet is csapatának.

Pluhár István