A stockholmi ping-pong világbajnokság

A férfi páros kivételével valamennyi ping-pong világbajnoki küzdelemben elsők lettünk

Férfi egyesben Mechlovits, női egyesben Mednyánszky, férfi párosban Liebster és Thum (Ausztria), női párosban Mednyánszky és Flammné, Liebster legyőzése után a döntőben Bellákot verte – Vegyes párosban Pécsi német partnerével második – A férfi párosban két harmadik hellyel értük be. Angliát is, Ausztriát is 5:2-re verve megvédtük a Swaythling-Kupát.

Ha vége jó – minden jó!

A gyászos stockholmi start után egyre csökkenő reménnyel néztük a második világbajnoki ping-pong verseny napról-napra következő nehéz küzdelmei elé. Az óriási fejlődésen átment angol és osztrák versenyzők hatalmas hajrával törtek előre s útjokban elsöpörtek sok magyar kiválóságot. De a végső roham mégsem sikerült! Mert a végső dicsőség, a végső diadal a mienk maradt!

A rossz start után fokról fokra visszatért versenyzőink önbizalma, napról napra nőtt a magyar küzdők versenyzési kedve, hogy az utolsó napon szenzációs győzelemsorozatban kulmináljon.

A stockholmi, második ping-pong világbajnokság döntő napjáról szóló táviratunk pontosan éjjel egy órakor futott be s a következőképp közli a magyar versenyzők sorozatos sikerét.
Stockholm, jan. 23. 23 óra 30 p. Győztünk!

Csapatvilágbajnokság megismételt döntőjében revánsot vettünk Anglián és megvertük Ausztriát egyformán 5:2 arányban. A végső sorrend: Világbajnok és a Swaythling Cup győztese: Magyarország, 2. Ausztria, 3. Anglia. A további sorrend: Lettország, Csehszlovákia, Svédország, Wales, Németország, India.

Az egyéni világbajnokságok eredménye a következő:
Férfi egyes világbajnok: Mechlovits Zoltán Magyarország. 2. Bellák László Magyarország. 3. Liebster és Flussmann Ausztria.

Női egyes világbajnok: K. Mednyánszky Mária Magyarország. 2. Frl. Metzger Németország. 3. Miss Cubbins Wales és Miss Ingram Anglia.

Férfi páros világbajnok:
Liebster és Thum Ausztria. 2. Perry és Bull Anglia, 3. Mechlovits és Jacobi Magyarország. Bellák és Glanz Magyarország.

Vegyes páros világbajnok: Mechlovits és K. Mednyánszky Mária Magyarország, 2. Pécsi Magyarország és Frl. Metzger Németország.

Női páros világbajnok:
K. Mednyánszky Mária és Flammné Magyarország. 2. Miss Gubbins és Miss Sommerville Wales.