Sonja Henie a hölgyműkorcsolyázás olimpiai bajnoka

Szepes Béla délelőtt bukott s a versenyen nem indulhatott. A norvég Tullin Thams is bukott s csak huszonnyolcadik lett – Váratlan meglepetések a sí versenyeken – Kanada óriási fölénnyel veri az európai koronghokki csapatokat.

Vasárnap hokkival és páros műkorcsolyázással véget ér a téli olimpiád.

Kanada – Anglia 14:0 (6:0, 4:0, 4:0)

Bíró: Bell (Amerika)
A védő kanadaiak óriási fölényben játszanak s tudásukhoz az angolok egyáltalán nem is méltók. Ha kissé megerőltethetik magukat, akár harminc gólt is lőhettek volna az angoloknak, de láthatólag kímélték magukat. Játékuk alapján a svájciak is hasonló vereségre készülhetnek el. Különben a kanadai csapat ezúttal sokkal jobban játszott, mint a pénteki első meccsükön.

A bíró, aki egy Svájcban élő amerikai, nagyon gyatrán bíráskodott, négy-öt offszájdot harmadonként elnézett, de ez meg sem kottyant, olyan nagy volt a kanadaiak fölénye. Legjobb játékosunknak Porter bizonyult, de Trottier és Taylor is remekelt. Azután a legnagyobb bámulatot keltette, ahogy Meller kapusuk fogta a korongot, egészen újszerű védést mutatva be, amely iskolát kell hogy teremtsen.

Hölgy műkorcsolyázás

A hölgy műkorcsolyázás sorsa nem volt vitás. Sonja Henie annyira fölötte állott az egész mezőnynek tudásával, bájával, biztosságával és fiatalságával, hogy a többi versenyzők csak temérdek pontszámmal tudták mögötte elfoglalni a helyezéseket. Sonja Heniet hét bíró közül hat pontozta elsőnek és csak egyetlen merészelte második helyre tenni.

A másodiknak helyezett Fritzi Burger Sonja 8 pontjával szemben 25 ponttal került előkelő helyére. A harmadiktól az ötödik helyet az amerikai hölgyműkorcsolyázás fejlettsége biztosította magának, míg Melitta Brunner csak hetedik, Brockhöft pedig csak kilencedik tudott lenni.

A hölgyműkorcsolyázás olimpiai bajnoki sorrendje a következő:
Bajnok: Sonja Henie norvég 8 helyezési pont.
2. Fritzi Burger osztrák 25 pont.
3. Miss Loughran USA 28 pont.
4. Miss Constance M. Wilson Kanada és Miss C. E. Smith Kanada 32 pont.
6. Miss Wilson angol 35 pont.
7. Melitta Brunner osztrák 48 pont.