Fölényes győzelmet aratott a Hungária a prágai Sparta fölött

Hungária – Sparta 5:2 (1:1)

A vasárnapi Hungária – Sparta mérkőzésnek különös ízt adott az, hogy a tavaly Közép-európai Kupa elődöntőjében tudvalevően a Hungária két ízben is döntetlenül küzdött a Spártával, a döntőben való részvételtől azonban csúnya driblivel elütötték.

A vasárnapi küzdelem igazolta, hogy a hírhedt kupa erkölcsi győztese kék-fehér gárda, amely külföldi ellenfelekkel szemben mindenkor a legszebb eredménnyel viaskodott. Igy volt ez vasárnap is.

A kék-fehérek sorozatos támadásaival kezdődik a küzdelem. A 4. percben a Sparta váratlanul megszerzi a vezetést Patek révén.

Újrakezdés után a Hungária vehemensen küzd a kiegyenlítésért. A kvalitásos cseheket közel tíz percen át valósággal a kapuhoz szögezik a kék-fehérek. A 20. percben Haar kornerét Wéber fejeli: a labda a kapufáról a hálóba pattan: 1:1.

Egy perc múlva szabadrúgás a Sparta ellen: Konrád labdája azonban célt téveszt. Majd Hirzer lövését a cseh kapus a kezéből kiejti, Hirzer újból lő, de a labda a léc fölött süvít el. A félidő vége felé Skvarek összeütközik Carvannal, akit sérülten visznek le a pályáról.

Szünet után már a 2. percben Patek újra megszerzi a vezetést a cseheknek: 1:2. Ezután pompás küzdelem fejlődik ki. A 11. percben Hirzer kitör, a kellő pillanatban letolja a labdát Konrádnak, aki védhetetlenül egalizál: 2:2.

Skvarek ezután két kitűnő helyzetet hagy kiaknázatlanul. A 25. percben Hirzer újból megszökik és húszméteres bombája pontosan ül Hochmann hálójában: 3:2.

A csehek ellentámadásai újabb góllal kecsegtetnek, de Hoyer egy veszélyes labdáját Fehér pontosan „lehúzza”. A 30. percben Hirzer veszélyes szabadrúgását Kolenaty továbbítja a mezőnybe.

A 42. percben a Hoyer hendsze miatt megítélt tizenegyest Hirzer pontosan lelövi: 4:2- Az utolsóelőtti percben Jeny 5:2-re emeli a gólarányt.