Eldőlt a jazz és a cigányzene versenye!

Eric Borchardt olyan népszerű Berlinben, mint Pallengert.

A berlini Cityben, a Kurfürstendamm és a Berlinerstasse sarkán kék és vörös neon-csövek fényében büszkélkedik a kontinens egyik legszebb és legelegánsabb mulatója: a Palais am Zoo. Majdnem egy éven át hirdette hatalmas betűkkel a ragyogó villanytranszparens a mulató bejárata fölött ezt a nevet: Eric Borchardt, Szaxofonkirálynak keresztelték el, mert Borchardt nemcsak egy csomó nagyszerű sláger komponistája, hanem egyuttal a legremekebb jazz-zenekar karmestere is. A szaxofonon kívül még négy hangszeren játszik zseniálisan: zongorán, hegedűn, pisztonon és dobon.

Eric Borchardt május elsején Budapestre jön, nagyszerű zenekarával, amelynek négy angol tagja is van. Május elsejétől negyedikéig a Newyork étteremében és bárjában fog játszani, május ötödikétől fogva pedig a felső margitszigeti étteremben. Borchardt maga amerikai német és Berlinben olyan népszerű, mint Max Pailenberg. A legzseniálisabb zenei tehetség, aki nemcsak fölényes és modern zenei tudással rendelkezik, hanem mint valóságos zenebohóc, állandóan mulattatja közönségét. Borchardt lázba fogja hozni Pestet! Nemcsak ő lesz meglepetés a pesti közönség számára, hanem zenekarának minden egyes tagja: dobosa például nagyszerűen énekel és mókázik.

A felső margitszigeti étteremben – amint már mondottuk – május ötödikén folytatja működését Borchardt zenekara.

A világító parketten ezen a nyáron Borchardt jazz-muzsikájára táncol az előkelő pesti közönség. Tarján igazgató Borchardt zenekarába még argentiniai énekest, gitárost és harmónikást is szerződtetett, hogy a sejtelmes, forró déli zene a tangót tegye hangulatossá.

És ami a legnagyobb meglepetés és a legszenzációsabb ujitás és a maga nemében eddig teljesen egyedülálló Pesten: a Felsőmargitszigeti Étteremben május ötödikétől fogva két zenekar játszik. A hatalmas lombkoronáju fák alatt a hatásos uj, selyemernyős asztali lámpák fényében két zenekar játékát hallgathatja fölváltva a közönség. A kontinens egyik legjobb jazz és tangózenekara. Eric Borchardt együttesen kívül az igazgatóság leszerződette az egész szezonra Pertits Pali cigányprimást és zenekarát.

Urmánczy Nándor tavaly vezércikket írt arról: miért nem játszik cigány a szigeti étteremben, erre a cikkre gavalléros gesztussal válaszolt most a Felsőmargitszigeti Étterem igazgatósága, amikor az egyik legjobb magyar cigányzenekart szerződtette, az élén Pertis Pali primással. A cigányzenakar megfelelő kiválasztásához Tarján, a Felsőmargitszigeti Étterem igazgatója a pesti arisztokrata-, milliárdos-, író- és művészvilág előkelőségeinek a tanácsát kérte és ezeknek egyhangu véleménye alapján szerződtette Pertis Palit.

És meglepetés lesz még a Felsőmargitszigeti Étterem uj nyári bárja. Ebben a szellős, Dunára néző szép helyiségben ugyancsak Borchardt jazz-bandje és Pertis Pali cigányzenekara muzsikál.

A legtökéletesebb táncmuzsika, gyönyörű cigányzene .. és ehhez a közmondásosan híres szigeti konyha: igy startol májusban a Felsőmargitszigeti Étteremben.