Wolff Károly a nyomorgó középosztály otthonaiba invitálja az idegen vendégeket

Pest vármegye székházának közgyülési termében vasárnap délután 4 órakor tartotta az Egyesült Keresztény Nemzeti Liga országos közgyülését. Bernáth István elnöki megnyitójában a liga intenzivebb munkájáról szólott.

A jelentés beszámol a páneurópai mozgalomról, amely ellenkezik a liga céljaival és csak Benes érdekeit szolgálja, az állampolgárság rendezéséről, amely tekintetben a liga azt követeli, hogy intézkedések történjenek a nemkivánatos elemek beözönlése ellen, a névmagyarositás kérdéséről, amelyben azt kell elérni, hogy a diffamáló büntettekért elítélt egyéneket fosszák meg megmagyarosított nevükről. Örömmel jelenti itt az elnök, hogy a liga ilyenirányu mozgalmára a belügyminiszter foglalkozik is a kérdéssel és legközelebb a családnevek védelme ügyében intézkedéseket is fog tenni.

Ezután Wolff Károly beszélt a mai gazdasági helyzetről. Külföldi barátainknak meg kell mondani, hogy a bankettek pompázó terített asztalai ne tévesszék meg őket, nagy itt a nyomor, csak a mi vendégszeretetünkben odaadunk mindent. Ők azonban menjenek el a magyar középosztály otthonaiba, látni fogják, mint vergődnek a középosztály tagjai után fiaik az elhelyezkedés után.