Tőrös-botos éjszakai botrány a Fészek-Klub kapujában

Egy hírlapíró élesre fent tőrös-bottal, majd revolverrel támadt rá egy régi ellenfelére szombat éjszaka a Fészek-Klub kapujában

A vasárnapra virradó éjjel 3 órakor kínos botrány játszódott le a Kertész- és Dob-utca sarkán levő Fészek-Klub kapuja előtt. K. A. közgazdasági szerkesztő két barátja - egy volt országyülési képviselő és egy főorvos - társaságában jött le a klubból, amikor a klub egyetlen kijáratát hirtelen elállta egyik budapesti napilap munkatársa, egy nagynevű elhunyt irónak a fia. A kijárathoz előbb a főorvos érkezett, akinek fölszólítására szabaddá is tette az utat. Amikor azonban a közgazdasági iró ért a kijárathoz, azt újból elállotta, majd arra a fölszólításra, hogy az utból álljon félre, kezében levő
tőrös botját hirtelen kirántotta és azonnal K. A. felé szurt.

K. A. aki bokszoló, a szurás elől hirtelen félreugrott, amely így lecsuszott és csupán a nadrágját furta át, maid nekiugrott támadójának és egyetlen dzsiu-dzsicu-fogással ártalmattanná tette. A jelenet természetesen zajos kiáltozások közepette zajlott le és igy nemcsak az utcai járókelők csoportjának, de a klubból lesiető tagok egy részének jelenlétében is történt. A társaság főorvos-tagja békítőleg lépett az ellenfelek felé. akiket - noha egy szerkesztőségben dolgoznak - régi és engesztelhetetlen ellenségeskedés választ el egymástól s eközben a továbbra is hadonászó L. tőrös botjától könnyen megsebesült.

Amikor K. A. vérző barátját meglátta, ellenfelét eleresztette, hogy barátjának segítségére siessen. Ebben a pillanatban azonban L. revolveréhez kapott, amire K. A. knock-autolta hirlapirótársát.

Ezek után a sebesült segítségére siettek, autóba ültették s azonnal a Pajor-szanatóriumba szállitották, ahol Rácz főorvos a sebet megvizsgálván, kijelentette, hogy a tőr az altestbe fúródott, de nemesebb szerveket szerencsére, nem érintett. K. A. ügyvédje utján még vasárnap a rendőrségen följelentést tett hírlapíró társa ellen az éjszakai támadás miatt. Az esetnek érthetően kinos visszhangja támadt a fővárosban, különösen művészi és irót körökben, ahol az affér szereplőit jól ismerik. K. A feljelentéseiben a tört is mellékelte, amelyet támadójától elvett.