Elfogató parancs egy britanniás tiszt, egy filmvállalkozó, egy tréner, egy vegyészmérnök és egy álnevelőnő ellen

Vasárnap a budapesti főkapitánysághoz egész sereg körözőlevél érkezett, amelyben több ismert személy elfogatását rendeli el a budapesti törvényszék. A körözöttek között a legismertebb Kende József volt birtanniás tiszt, aki ellen többrendbeli vádat emelt az ügyészség: 1925-ben két hamis aláírással ellátott detektívjelentést készített, 1926-ban Abday Gusztávot próbálta megzsarolni és hamis tanuzásra akarta rábírni, 1927-ben pedig hamis pénz forgalombahozatalát kísérelte meg.

Elrendelte a törvényszék továbbá, Szántó Rezső filmvállalkozó elfogatását is. Szántót sikkasztással gyanusítják. Pintér András trénert csalás miatt körözteti a törvényszék, mert a Testnevelési Bizottságtól nagyobb összeget vett föl s mielőtt a pénzzel elszámolt volna, megszökött.

Freichléder Nándor vegyészmérnök ellen azért adott ki elfogatóparancsot a budapesti törvényszék, mert Spiegel Ármin, Fischer Dezső és Neustadt Adolf sérelmére sikkasztást követett el és ismeretlen helyre távozott. Wágner Alma nevű nő ellen azért adtak ki elfogatóparancsot, mert Pillich Ferenc simontornyai földbirtokosnál dr. Schefcsik Ferencné néven, mint tanárnő vállalt állást és nagyobb összeget vett föl azon a címen, hogy a földbirtokos gyermekeit előkészíti a vizsgákra. A pénzt fölvette és megszökött.

Benjámin Adolf 41 éves borügynök több hordó bort tulajdonított el, amelyeket a debreceni járásbíróság lefoglalt. A körözőlevél szerint Benjámin Adolf sántít, álneve: Nagyláb. Stern-Székely Sándort hat láda női harisnya ellopása miatt körözi a törvényszék. Székely Ottó részvénytársasági igazgatót pedig sikkasztás miatt, végül Szentirmay József abonyi községi irnokot több kisebb csalás miatt keresik országszerte.