Filmsztárok otthon

Marek Mulhall nagyon szereti a kutyákat – Milton Sills könyvtára a legszebb Hollywoodban – Barthelmess órákig játszik a kisleányával – Ken Maynard rádiórajongó – Antonio Moreno mindennap krémeslepényt eszik.

A filmország meseország és ennek a meseországnak vannak tündérei és hercegei, itt kacsalábon forgó kastélyok vannak varászos kertek közepén. A tündérek és királyfiak bizony rosszul festenének szűk, sötét szobákban s ezért nem is akarjuk, hogy a filmsztárokat olyan keretben mutassuk be, amely nem előnyös rájuk nézve.

Ha az ember a filmen szép dekorációkat, pompás termeket, csodálatos bútorozott szobákat lát, akkor elámul és azt mondja, hogy mindez nem is létezik a valóságban. Tévedés. A filmsztárok ilyen szép környezetben élnek. Mindegyik gazdag, sőt nagyon gazdag, érthető tehát, hogy amilyen fényűzést kertben, házban és bútorban ki lehet fejteni, az mind megtaláljató a filmszár otthonában.

Pompás és csodálatos kertek közepén még csodálatosabb paloták, kastélyok és villák állanak ezekben laknak a film koronázatlan királyai, akik – mint alább ki fog derülni, - a legjobban csak otthon érzik magukat. Legtöbb filmszínész nős, feleségük és gyermekeik vannak, akiket nagyon szeretnek és a legszívesebben az ő társaságukban töltik el minden szabadidejüket, mert kinn a világban annyian üldözik őket, különböző kérdésekkelés kérésekkel, hogy ha csak tehetik hazamenekülnek.

*

Jack Mulhall, az ismert fiatal filmszínész spanyol stílusban épített villában él. Fiatal házas, nincsenek gyermekei és rajongásig szereti a kutyáját. Órákon kersztül foglalkozik a kutyájával.

*

Lloyd Hughes szintén nagy kutyabarát. Ha látogató jön hozzá, az első kérdése mindig az, hogy mit szólnak a kutyájához. Egyébként kitünően hegedül és esténként órákon keresztül klasszikusokat játszik.

*

Milton Sills nagyon otthonülő. Minden idejét felesége és kisleánya társaságában tölti, de arról is nevezetes, hogy az ő könyvtára a legszebb egész Hollywoodban. Nagy előszeretettel gyűjti a régi könyveket és azt mondják, hogy valóságos vagyont fektetett régi folánsokba.

*

Norma Sheare jó háziasszony és ha otthon van, állandóan dolgozik. A háztartás ezer apró gondját és baját, szívesen vállalja és örül, ha esténként egy félórára leülhet a zongorája mellé.

*

Richard Barthelmess, aki a mult évben vált el feleségétől és azóta ismét megnősült, minden szabad idejét a kisleánya Mary Hay társaságában tölti. Felesége Kathryn Wilson filmszínésznő csak újév óta asszonya a Barthelmess-háznak.

A járókelők gyakran látják a filmszínészt házának kertjében, amikor négykézlábon mászkál a gyepágyakon és hátát kisleányát lovagoltatja.

*

Drága, vagyontérő színes ablakok díszítkik Billy Dove boudoirját. Ő is otthon érzi magát a legjobban. Idejét hímzéssel, hárfázással és tenniszezéssel tölti el, de nem kis idejét veszi igénybe a házimunka sem.

*

Antonio Moreno, ha nem filmezik, majdnem mindig otthon található. Gyönyörű helyen fekszi a villája. Hollywood legmagasabb pontján a lakásából és az ablakokon keresztül egész Hollywood panorámája látszik.

Moreno sokat dolgozik a kertben. Gyümölcsfáit ápolja, rózsafákat nyeseget, a veteményeskertet gyomlálja és lugasokat épít. A baromfiudvarban való tartózkodás is a legkedvesebb szórakozásai közé tartozik.

Sokat olvas és sokat eszik, amit annak tulajdonít, hogy majdnem minden szabad idejét a levegőn, fizikai munkával tölti el. Minden ételt válogatás nélkül megeszik, de ha nincs krémeslepény az asztalon, akkor egész nap vigasztalan… Éppen ezért a felesége – aki különben nem szereti a krémeslepényt, - mindennap sajátkezűleg süti meg férje kedvenc ételét.
-