A főiskolai regatta

A főiskolai nyolcasok versenyén a Ludovikások negyedik sorrendbeli győzelmüket aratták

Vasárnap délben ideális evezős, időben tartották meg a negyedik főiskolai nyolcasversenyét, amelyben ismét a Ludovikások csapata aratott diadalt. Tegyük hozzá, megérdemelten. Lendületes hosszan áthúzott nyugodt csapásaink lassan, de fokozatosan nyertek tért a Műegyetem nyolcasa felett.

A startnál a Műegyetem ugrott meg 44-es starttal, amivel szemben a Ludovika csak 40-es starttal tudott válaszolni. A megszerzett előnyt azonban csak az Orosházáig tudta a Műegyetem tartani, mert a Ludovika tért ölelő csapásai itt befogják ellenfelének hajóját. Pozícióharc fejlődik ki, minek eredményeként a Ludovikások a Lánchídnál mintegy fél hajóhosszal vezetnek.

A Műegyetem csapatát itt végzetessé váló baleset éri. Előbb a négyes, majd a nyolcas fog egy-egy rákot az előttük elhaladó propeller hullámaiban. Természetes következménye ennek, hogy a Ludovikások mintegy három hosszra lépnek most meg. A szétesett Műegyetem nagy lelkierővel kétségbeesett 36-os spurtba fog, hogy mentse, ami még menthető.

A csapat fáradtsága azonban egyre jobban szembetűnővé válik, hiányzik már az oly nagyon szükséges összmunka és lendület ami a Ludovikában ekkor még mindig megvan. A távot ugyan kettejük között csökkentették, de a Ludovikások Venis Zoltán, lovag Marno János, Platthy Árpád, Hartyánszky Pál, Ivácskovich Elek, Kalándy Imre, Vály Rezső, Ficzere Béla vez. Ev. Knoblauch László kormányosból álló csapatának győzelmét megakadályozni már nem bírták.

Célbírói ítélettel a Ludovikások 1 1/2 Hajóhosszal győzedelmeskedtek. Hivatalosan időt nem mértek. A kísérő hajón eszközölt magánmérések szerint a távot 12 p. 30 mp. alatt evezték végig.