Az olimpiai futballtorna megismételt döntőjéről

Uruguay – Argentína 2:1 (1:1)

Nem volt szimpatikus az uruguayi csapat győzelme Hollandiában – A mérkőzés 1:1 állásánál a Holland Olimpiai Bizottság már az új döntő időpontját is közölte a sajtóval. – A latin futball fölénye jegyében folyt le az amsterdami futballtorna, mondja a holland sajtó – Uruguay ma utazik, Argentína egyszerűen eltűnt.

Tegnap végre végleg befejeződött a IX. olimpiád futballtornája. Uruguay, a védő a párisi diadal mellé, ha némi szerencsével is az amsterdami győzelmet is csatolta. A győzelem nemcsak azért kétes értékű, mert a legalább annyira amatőr angol, magyar, cseh és osztrák futballsport távollétében éretett el, hanem azért is, mert a meccs kialakulásában nagy része volta a bírónak is, a hollandi Muttersnak.

Uruguay 2:1 (1:1) arányban győzött, de első gólját lesállásból lőtte a balszélső Figuerora, miközben folyton a pompás argentínai csatársor támadott s már az első félidőben 13 kornerrel fenyegette az uruguayi kaput.

Az olimpiai bajnok Uruguay összeállítása: Masali – Nasazzi, Arispa – Andrade, Piriz, Geotide – Arremon, Scarone, Borjas, Cea, Figuera.