A benzinkartel ismét belenyult a közönség zsebébe

A benzinfront egyre megismétlődő támadásai érthető nyugtalanságot keltenek nemcsak a kereskedelem és ipar körében, de a mezőgazdaságban is. És ha tekintetbe vesszük, hogy az országban a hajtóerő igen tekintélyes részét benzines motorokra szervezték át, könnyü fogalmat alkotni arról, hogy mennyit nyer a benzinkartel és mennyit veszit a fogyasztóközönség a kartel árdrágitásán.

A benzinkartel eljárása Budapest közönségével szemben csak annál kirivóbb, mert a kartel iránt a főváros olyan nagylelküséget tanusit, amely már a könnyelmüséggel határos.

Budapest megengedte a benzinérdekeltségeknek, hogy az utcákon benzinkutakat állitsanak föl. Hogy ez mily anyagi előnyökkel jár, erről kár szót vesztegetni.

De a kartel hálátlansága és elbizakodottsága után a főváros közigazgatási bizottságának egyik legközelebbi ülésén mégis szó esik majd arról, hogy Budapest főváros miért éppen az árdrágitó kartel tagjainak juttat ily vagyont érő ajándékot, amikor egymás után hullanak el a becsületes, munkás exisztenciát kereső polgárai...