A Ferencváros gólzáporral verte Belgrádban a Beogradskit

Ausztria és Magyarország két-két csapatot indított vasárnap a középeurópai kupáért folyó küzdelmekben. A Rapid Bécsben ütközött meg a Hungáriával, a Ferencváros Belgrádban a Beogradskival, az Admira pedig - immár másodszor - Prágában a Slaviával.

A három mérkőzés mérlege Ausztria javára billent, mivel a Rapid óriási és elkeseredett küzdelemben 6:4-re verte meg a balsorsüldözte Hungáriát, és ha az Admirának a Slaviával szemben 3:3 arányú eldöntetlen eredménnyel kellett is megelégednie, ez is elég volt ahhoz, hogy a cseh csapatot kiverje a további kupaküzdelmekből, mivel az első - bécsi - mérkőzésen 3:1 arányban győzött.

A Hungária vereségéért nem vigasztalhat meg bennünket teljesen a Ferencváros belgrádi rekordgyőzelme sem, amely megpecsételte a Beogradski sorsát. Kétségtelen ugyanis, hogy a Budapesti revánsmérkőzésen a belgrádiak aligha fogják hétgólos hátrányukat behozni.

A Rapid - Hungária-mérkőzés anyagi sikere rekordszámba megy. Az összes költségek levonása után ugyanis csaknem 23.000 schillinget jövedelmezett. Ebből 13.000 schilling jutott a rendező Rapidnak és 9700 schilling a Hungáriának.

E szép anyagi siker utána kék-fehéreknek még az a reményük is meglehet, hogy vasárnap, a budapesti revánsmérkőzésen sikerül három góllal megverniük a Rapidot és ebben az esetben a bécsi csaptatot kiverve, továbbküzdhetnek a középeurópai kupáért.

Ferencváros - Beogradski SK 7:0 (4:0)


Belgrád, augusztus 20.
Sajátságos véletlen, hogy a Középeurópai Kupa tavalyi első fordulójában a Hungária, most pedig a Ferencváros találkozott az egykori jugoszláv bajnokcsapattal, a Beogradski SK-bal, de míg a múlt évben a kék-fehérek Belgrádban csak 4:2 arányban győztek, a Ferencváros sétagaloppban, 4:0 félidő után 7:0-s szenzációs gólaránnyal verte első Középeurópai Kupa ellenfelét.

A zöld-fehérek Bukovi és Obitz nélkül voltak kénytelenek starthoz állni, a két jeles játékos hiányát azonban semmiképpen sem érezték meg, mert mindvégig domináló fölényben voltak és az első percben elért gól után már inkább csak iskolajátékra törekedtek, lehetőleg kerülve az összecsapásokat, miután a belgrádi csapat rendkívül heves ellenállást fejtett ki és keményebb összeütközésektől sem riadt vissza.

De hiábavaló volt a Beogradski SK minden ambíciója, a magyar bajnokcsapat valósággal lelépte ellenfelét és győzött, ahogyan akart. A Ferencváros szenzációsan kezd, mert alig múlik el fél perc és Takács II. gólja már bent ficánkol a belgrádiak hálójában, majd újrakezdés után Turay a második gólt lövi. 2:0 és még egy percig sem tartott a játék!

Az ötödik percben Takács II. újabb gólt lő, mire védelembe vonul az egész belgrádi csapat, úgyhogy a negyedik gól csak a negyvenedik percben esik. Ennek Turay a mestere. Szünet után is állandóan a zöld-fehérek vannak frontban és a 20., 22. és 28. percekben Takács II., Turay és ismét Takács II. három menthetetlen góllal beállítják a végeredményt.