A harmadik jánoshegyi verseny

Balázs László (Sunbeam), Urbach László (A. J S) és báró Wolfner András (Steyr) a jánoshegyi verseny abszolút győztesei

Vasárnap rendezte meg a Magyar Atlétikai Club harmadik Jánoshegyi automobil- és motorkerékpár versenyeit, amelyet a griffmadarak versenyeinél megszokott - és megérdemelt - nagy érdeklődés előzött meg.

Annak a sok ezer főnyi közönségnek, amely - a borús idő ellenére is - már a kora reggeli órákban autón, motorkerékpáron, kerékpáron és - főleg - per pedes apostolorum fölvonult a Jánoshegy szerpentinjeire, ez alkalommal tökéletes sportélveiéiben volt része.

A rekordokra mindig éhes közönségréteg azonban ez alkalommal kielégítetlenül távozott, mert az éjjeli esőtől fölázott, csúszós talajon versenyzőink nem voltak képesek gépeikből a maximumot kihozni. Néhány rekordot azonban így is sikerült a múltnak átadni.

A versenyre 91 nevezés érkezett és - ami magyar versenyekben szokatlan - néhány kivétellel valamennyi versenyző valóban starthoz is állott. 10 órakor indították el az első motorkerékpárost, utána pontosan egyenlő időközökben a teljes mezőnyt.

A verseny motorkerékpáros hősei Balázs László (Sunbeam) és Urbach László (A. J. S.) voltak. Balázs kápráztató stílusban abszolválta a 4165 méteres nehéz terepet, fordulóvételei kitűnően sikerültek s – nem meglepetésszerűen – a szóló motorkerékpárok legjobb idejét érte el.

Urbach László – aki az idei versenyszezont végigpihente – vándordíjainak érdekében a jánoshegyi versenyen állott először starthoz és már az első startjával megcáfolta azoknak a véleményét, akik hosszú versenypihenője következtében formán kívül levőnek tartották.

A versenyen két géppel vett részt, oldalkocsival a nap legjobb idejét érte el, 350 kcm-es szólógépével pedig a legnépesebb kategória győzelmét és a nap második legjobb idejét szerezte meg.

A sportautomobilok versenyében a papírforma érvényesült: báró Wolfner András (Steyr) megérdemelten a nap legjobb automobil idejét futotta, ismét bizonyságát adva annak, hogy vezetői tudásban a magyar versenyzőgárda első klasszisában is a legelsők között foglal helyet. Wolfnert képességei ma már a leggyorsabb versenykocsi volánja mellé predesztinálják.

A túrakocsiversenyben a bajnokaspiráns Wolfner László (Steyr) szerezte meg a győzelem dicsőségét, föltűnő időkülönbséggel előzve meg ellenfeleit. A verseny rendezése, amely Máry Dezső, Iványi Gusztáv, Udvardy György, Sávely Dezső és társainak érdeme, nemzetközi viszonylatban is ritkítja párját.

Magyarországon pedig hasonlóan sikerül rendezésre nem is volt még példa: sima, gördülékeny lefolyás, az eredményeknek a versenyző befutása után percekben az útvonal minden részén megafonon való kihirdetése jellemezték a rendezés tökéletességét.