Keresztes pontozással győzött Szabó Európabajnok ellen

Eger, november 25.

Az Egri Torna Egyesület jubileumi birkózóversenyére délelőtt 10 órakor érkezett le Keresztes Lajos világbajnok, Szabó Sándor Európabajnok, dr. Dinich Vidor, vitéz Kossuth és Heffner Roderich Egerbe. Az állomáson az egriek virágokkal fogadták a sportférfiakat.

Délután 4 órakor kezdődött meg a verseny az újonnan épült egri polgári iskola dísztermében. Verseny előtt Bárány Géza városi főmérnök Eger város nevében üdvözölte a világbajnokot, majd átnyújtotta a város emlékplakettjét.

A sportférfiak nevében Dinich Vidor, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke köszönte meg az üdvözlést, az Egri Torna Egyesület nevében Szász Imre egyesületi főtitkár üdvözölte Keresztes Lajost, majd megkezdődött a mérkőzés Keresztes Lajos világbajnok és Szabó Sándor Európbajnok között.

A mérkőzés többnyire Keresztes fölényét mutatta és a bíró, valamint szélbíró egyöntetűleg szavazás után pontozással Keresztest jelentették ki győztesnek.

A mérkőzés végén a közönség a világbajnokot percekig ünnepelte. Ezek után Steiner Ferenc, az Egri Torna Egyesület elnöke Keresztes Lajosnak emlékserleget nyújtott át.