Hungária – Somogy 9:2 (5:1)

A fénykorára emlékeztető Hungária-csatársor Kalmár nélkül is 9:2-re gázolta le a Somogyot.

Hungária-út. – 3500 néző. – Bíró: Bartos József.
Az első ligában meglepő szépen szereplő Somogy lendületét megtörte a nagyszerű formában levő Hungária. A szimpatikus kaposvári proficsapat vereségének súlyosságát misem bizonyítja jobban, mint az a körülmény, hogy a Somogy két bajnoki mérkőzésen összesen hat gólt kapott, most pedig egyszerre – kilencet.

Somogy kezdi a játékot, de csakhamar a széltől támogatott Hungária veszi át a vezetést és Barátkynak futás közben, mintegy húsz méterről leadott ugráló lövése már az első percben a Somogy kapujába talál. A 3. percben Haar erős lesállásból startol, befelé kanyarodik, lövése emberről kipattan, de Barátky ott terem, beteszi a lábát és már két góllal vezet a Hungária!

Erre föleszmél a Somogy, támad, de Schmidt kapu fölé fejelt labdájánál nem ér el egyebet. A Hungária eredményesebb. A 10. percben Kocsis hatalmas fölszabadító rúgását Hirzer kapásból Skvareknek továbbítja, aki – bár erősen nyomják – biztosan sarokba helyezi a labdát (3:0).

Skvarek következő gólhelyzetét Kubala bátor belevetéssel tisztázza, majd Ujvári véd kétszer. Alig negyedórás szünet után, a 22. percben nyomban megszületik az újabb Hungária-gól: Barátky lövését Kubala Haar elé üti, akinek lövése a felső kapufáról a hálóba pattan (4:4).

Hat perccel később Molnár remek csellel átmegy a Somogy védelmén, beadását Szattyin röviden védi, a labda Schneiderhez kerül, aki a tizenhatosról ritkán látott szép lövéssel megszerzi az ötödik gólt (5:0).

Hirzer és Skvarck kapufa lövése után a Hungária váratlanul „tüzet szüntet”, a Somogy mind többször jön föl a Hungária kapuja elé és a 40. percben megszületik az első Somogy-gól: a Kocsis-Mandl-Ujvári trió hibájából Schmidt révén, aki a jobbösszekötő helyéről szép, de védhető gólt rúg. (5:1).

A második félidő azonos körülmények között kezdődik, mint az első: góllal! kezdés után Hirzer lefut, beadását Kubala kezei között, feje fölött gyámoltalanul a hálóba ejti (6:1). Nyomban utána Skvarek kitörése kecsegtet góllal, de Kubalába lövi a labdát. A 10. percben szép kombináció után Molnár is belövi a maga gólját. (7:1).

Most Somogy-gól következik: az erőre kapó piros-fekete halfsor támogatásával egyre többet támad a kaposvári csatársor. A 20. percben Weiss II. remek szöktetése után Steiner lefut a húszméteres, könnyen védhető lövését a rosszul vetődő Ujvári beereszti (7:2).

Két perc múlva Haar lefut, beadására Kubala és Barátky egyszerre ugrik, a megzavart kapus nem tudja elfogni a labdát, amelyet Skvarek a hálóba kotor (8:2) Ezután határozott Somogy-fölény alakul ki. A 34. percben megint Haar vezet támadást, a labda visszakerül hozzá s menthetetlenül befejeli (9:2).

– No, a tizediket! – hangzik a tribün biztatása. Skvarek meg is fogadja a tanácsot, a Kubaláról visszapattanó labdát belövi, de a bíró offszájd miatt nem adja meg, pedig ellenfél érintette utoljára…