Szenzációs gólaránnyal verte bécsi ellenfelét a magyar csapat

BKE – Wiener AC 8:2 (1:0, 3:1, 4:1)

Műjégpálya. – 800 néző. – Bíró: Minder Frigyes


Nagy diadalt aratott a fiatal magyar koronghokki-sport a vasárnapi nemzetközi mérkőzésen. A nagyszerű pályán Senecal tanítványai remekül küzdöttek és a bécsi hokkicsapatot fölényesen győzték le.

Az első harmad egyenrangú ellenfelek küzdelme. Minder megszerzi az első gólt. Az utolsó előtti percben Kahanenak, a bécsi kapusnak kiugrik a karja. Husz perc múlva újra beáll. A második harmadban Weiner egyéni akciója már a 2. percben újabb gólt eredményez (2:0).

Oppenheimer lövését a magyar kapus a vonalon fogja, de a gólbíró zászlója gólt jelez (2:1). Weiner bravúros játéka egymásután két újabb gólhoz segíti a BKE-t. A meccs kemény harcában Revi és Minder kisebb sérülést szenvednek.

A harmadik harmadot Minder gyönyörű gólja vezeti be (5:1), majd Oppenheim üt védhetetlen gólt Heinrich kapujában (5:2). Lator dr. gyönge lövését a bécsi kapus elhibázza.

A közönség lelkesen biztatja a mindjobban fölénybe kerülő BKE-t. Weiner lövi a hetedik, Farkas pedig a nyolcaik gólt. A BKE-ben Weiner és Minder voltak a legjobbak, a bécsi csapatból pedig Revi és Oppenheimer nyújtottak jó teljesítményt.