Medjidje hercegnő ellen vasárnap elfogató parancsot adtak ki

Gyakori szereplése után vasárnap ismét foglakoztatta a budapesti rendőrséget Medjidje Musztafa hercegnő, Adbul Kadir herceg, az utolsó török szultán fiának elvált felesége. A szőke hercegnő ellen nagyon komoly intézkedéseket tett a rendőrség. Néhány nappal ezelőtt ugyanis Schwarz Irma penziótulajdonos kényes följelentést tett a hercegnő ellen.

A följelentő elpanaszolta, hogy a hercegnő 430 pengővel adós maradt nála s miután nem fizetett bepörölte. A biróság intézkedésére a végrehajtó már le is foglalta a hercegnő garderóbját és már ki is volt tüzve az árverés is. A szép Medjidje azonba az árverés elől lefoglalt garderóbjával egyszerüen elutazott.

A följelentés alapján a rendőrség megindította a nyomozást, amelynek eredményeképen azt jelentette a törvényszéknek, hogy a hercegnő megszökött. E jelentés után a törvényszék vasárnap elfogatóparancsot adott ki a hercegnő ellen és erről értesitette a főkapitányságot is. Az elfogatóparancs szerint a hercegnő 1902-ben született, elvált, haja aranyszőke, szeme kék és törökül, németül s magyarul beszél.