A titokzatos repülőgép

Elszánt versengés folyik a világ nemzetei között, hogy a vezetést minden tekintetben maguknak szerezzék meg. A repülőtechnika az a tér, ahol a harc a legélesebb, mert a világforgalom fejlődésére és a jövő háborújának kimenetelére nézve egyenlő fontossággal bír a repülőgépek tökéletesedésé.

Mostanában az angol aviatika intézett erős támadást két fontos világrekord, a távolsági és időtartam repülés világrekordja ellen. Hatalmas monoplánt terveztek és építettek azért, hogy ezt a két pompás és fontos rekordot Anglia számára hódítsák el.

A legnagyobb titokban folytak a kísérletezések és próbarepülések és igazi meglepetés erejével hatott, amikor egy szép napon a világ minden tája felé röpítette a hírt a rádió, hogy a cranwelli repülőtérről Jones Williams angol repülőtiszt és egy társa vezetése alatt útnak indult az óriás aeroplán, hogy leszállás nélkül Indiába repüljön.

A gép elröpült Magyarország felett is és Indiába eljutott, azonbban még mielőtt a távolsági és időtartam világrekordot, megdönthette volna, üzemanyaghiány miatt leszállani volt kénytelen. Képünk az új angol óriásrepülőgépet és parancsnokát mutatja be.