A mezőgazdasági munkások biztositásának előkészitése

A gazdasági munkások öregségi biztositásának előkészitésével kapcsolatban Mayer János földmivelésügyi miniszter felhatalmazta a Központi Statisztikai Hivatalt, hogy az 1928 október 1-i állapotnak megfelelően adatgyüjtést végezzen. A Statisztikai Hivatal az összeirás adatait feldolgozta és annak eredményeit a földmivelésügyi miniszternek bemutatta.

A szociális biztositás szervezetének kérdésében kijelentette a miniszter, hogy a gazdasági foglalkozásuak és a hátramaradottaik biztositásának intézményes ellátását a legcélszerübben az Országos Gazdasági Munkáspénztár további megfelelő kiépitésével oldják meg.

A törvényjavaslat előkészitési munkálataira vonatkozóan a miniszter kijelentette, hogy a szövegezési munkálatok folyamatban vannak és a munkálatok előhaladásához képest módját fogja keresni annak, hogy a kérdés egyes mozzanatairól a nyilvánosságot időnként tájékoztassa.

Nyomatékosan rámutatott arra, hogy olyan társadalmi biztositási ág létesitéséről van szó, amellyel kapcsolatosan fellépő terhek végeredményben mint termelési költségek jelentkeznek.