A Vasasok győzelmei jegyében folyt le az MTK mezei versenye

Az MTK-pálya környékén aránylag elég jó állapotban levő országutakon rendezte az MTK szezonnyitó kezdő és junior mezei versenyeit. Az MTE és ESC távolmaradása ugyan alaposan meglátszott az indulók számán, de a hideg idő ellenére elég szép számú közönséget vonzó verseny érdekességén alig rontott.

A korai szezon és még a klubokon belül sem kialakult formák eredménye, hogy az ifjúsági és a szenior versenyt egyaránt kisebb-nagyobb meglepetések tarkították. A szenioroknál a kevés tréninggel kiállott Lindtner súlyos veresége tűnt fel, bár mentségére szolgál, hogy ütközetben elesett. Lakos sima győzelme a fiatal atléta egyenletes fejlődésének újabb bizonyítéka. A junior csapatversenyt nagy fölénnyel, a kezdőt erős küzdelem után nyerte a Vasas csapata.

Az ifjúsági versenyben az MTK-ban legjobbnak tartott Torbágyi feladta a küzdelmet, Nussbaum, a Vasaskrekk pedig váratlanul csődöt mondott. A 16 éves Simon személyében nagy jövőjű atléta győzött itt is, aki kezdő létére a juniorokat is megelőzte. A junior csapatversenyt az MTK, a kezdőt a Vasas nyerte.

A részletes befutók (zárójelben a kezdőverseny helyezésével) a következők:
Szenior-verseny. (Táv 5.5 km.): 1. Lakos Pál Törekvés 18:28.4 mp. 2. Balogh Péter Vasas 18:33.2 mp. 3. Gergely Vasas 18:42.4 mp., 4. Halász MTK 18:46.4 mp. 5. Lindtner Vasas 18:50 mp. (1.) 6. Juhász UTE, 7. Hermann Törekvés, 8. Susánszky Vasas, 9. Dianicska Vasas, 10. Juhász MTK (2)

A juniorversenyben: 1. Lakos Törekvés, 2. Balogh Vasas, 3. Gergely Vasas.

A kezdőversenyben: 1. Lindtner Vasas, 2. Juhász MTK. 3. Prohánszka Vasas.