Apróságok

Dr. Kmetty Károly egyetemi tanár, a közjog nagynevű professzora 65 éves korában meghalt

Eszterházy Pál herceg, átérezve az elaggott ujságók súlyos helyzetét, 40.000 pengőt adományozott a Magyar Hírlapírók Nyugdíjintézetének. A fejedelmi ajándékot Vass József dr. népjóléti miniszter, a Nyugdíjintézet elnöke köszönte meg a nemesszívű hercegnek.

Nikolájevics Nikoláj orosz nagyherceg, II: Miklós volt orosz cár nagybátyja Antibesben 72 éves korában meghalt. Nikolájevics Nikoláj a háború alatt az orosz hadsereg főparancsnoka volt.

Furcsa propagandát folytat a párizsi uccákon egy ifjú hölgy, aki saját példája nyomán arra szeretné rábírni a párizsi lányokat és asszonyokat, hogy növesszék meg újra a divat oltárán feláldozott fürtjeiket. A propagandának egyelőre nincs valami nagy eredménye, de mivel a hosszúhajú hölgyek számos bámulója akad, akik közül egyik-másik a fényképét is megveszi, a propagandából egészen jól megél.

Fachot francia államügyész képviselte a vádat a hazaárulással vádolt elzászi autonomisták bűnperében. Az államügyész ellen egy Benoit nevű elzászi fiatalember merényletet követett el és revolverlövésekkel súlyosan megsebesítette.

1.  Francia bűnügyi nyomozók munkája a politika bűntett színhelyén.

2. Georges Benoit (X) a merénylő védői, Berthou és Fourrier ügyvédek között a vizsgálóbíró előszobájában.