A Ferencvárosi Torna-Club felhívása a magyar football-bajnokság megindítására

A magyar football-bajnokság létesítése és ezzel egyúttal a magyar football-sportban bizonyos tervszerűség és rendszer érvényesülése érdekében három hét előtt röviden megemlékeztünk és rámutattunk arra a körülményre, hogy ezen régen lebegő kérdés megoldására milyen kedvező alkalom kinálkozik éppen jelenleg.

Felszólalásunk hatása gyorsabb volt, semmint vártuk, mert a Ferenczvárosi Torna-Club buzgó vezetősége megindította ez irányban a mozgalmat és a mult héten szétküldött felhívásában a fővárosi football sporttal foglalkozó köröket meghívta egy barátságos előértekezletre, melynek czélja volt a teendők megvitatása és a szükséges akczió együttes megindítása.

Az előértekezlet egybehívása f. hó 22-én történt, az eredményről azonban mai számunkban még nem referálhatunk, mert a karácsonyi ünnepek miatt lapunk már a mondott időben nyomás alatt volt és terjedelmes tudósítást már nem közölhettünk technikai akadályok miatt. Reméljük azonban, hogy mire soraink napvilágot látnak, az eszme már a megvalósulás stádiumába lépett, legalább erre következtethetünk a football-játékos körökben uralkodó hangulatból.