A magyar és az osztrák amatőr válogatottakmérkőzése

Magyarország – Ausztria amatőr válogatott 4:4 (1:2)

Vasárnap délután 1 órakor, amikor a magyar-osztrák amatőr válogatottaknak sorrendben hatodik mérkőzése megkezdődött, alig néhányezer főnyi közönség volt még csak a Hoche Warte-i pályán. Pedig az amatőrök küzdelme meglepően szép sportot hozott. Különösen a magyar csapat játszott kitűnően.

Ebben három pesti játékoson kívül nyolc vidéki kapott helyet, akik jól megértették egymást és különösen a második félidőben olyan remekül dolgoztak, hogy a győzelemre is becsületesen rászolgáltak volna.

Határozott, gyors és gólra törő játékot mutattak és a prosnici Christ bírónak nemigen volt alkalma közbelépni. Kitűnő volt a magyar kapuban Milotay, jól játszott Szűcs II., Killermann és Mayer, míg az osztrák kapus, Vybihal nagy készséget mutatott.

A mérkőzés első gólját Bokor lőtte a 15. percben, két percre rá Schartzer egalizált. A 23. percben Kaburek 2-re emelte az osztrák gólok számát és a félidő végén a magyarok még egy 11-est is a kapusnak lőttek.

A második félidőben Mayer a 20. percben pompás egyéni akcióból kiegyenlített. A 27. percben Killermann megszerezte a vezetést. A 31. percben Kaburek egalizált, a 38. percben Kalas ismét vezetéshez juttatta a magyarokat és csak egy vitatható osztrák 11-es tette a meccset eldöntetlenné.

A publikum már e játéknál is szimpátiájának adott kifejezést a magyarok iránt és rokonszenvét a magyar profi válogatott remek küzdelme jelentékenyen növelt.