Ötödször nyerte meg a Ludovika a főiskolai nyolcevezős versenyt

A főiskolások atlétika-, úszó- és vívóbajnokságai

A Magyar Főiskolai Sportszövetség pünkösd két napján rendezte meg valamennyi sportág bajnokságát. A nagyszabású versenynek idén is nagy sikere volt.

A képnapos sportünnepség vasárnap délelőtt a főiskolai nyolcasok versenyével kezdődött, amelyet most is a Margitsziget és a Műegyetem közötti Dunaszakaszban rendeztek meg. A Ludovika Akadémia, a Tudományegyetem, a Műegyetem és a Közgazdasági Egyetem csapata állt a starthoz. Sorrendben ötödször a Ludivika Akadémia győzött 3 hajóhosszal a Műegyetem ellen és amelyet további két hajóhosszal a Tudományegyetem követett.

A vívóbajnokságok a Ludovika vívótermében dőltek el. Az egyéni tőrversenyt Gözsy Sándor (BEAC), a tőrcsapatversenyt a BEAC, az egyéni kardverseny Hámory (LASE), a kardcsapatversenyt pedig a Ludovika Akadémia nyerte meg, amely a döntőben a KEAC-ot 9:3-ra és a BEAC-ot 9:3-ra verte. A második helyet a BEAC elleni győzelmével a KEAC hódította el.

Az úszóversenyeket a Császár-uszodában bonyolították le az alábbi eredménnyel:
400 m. gyors: 1. Bitskey Aladár (LASE) 6 p. 34.8 mp., 3x100 vegyes staféta: LASE 3 p. 18.4 mp., 100 m. gyors: Bitskey Aladár 1 p. 89.2 m., 100 m. hát: Bitskey Aladár 1 p. 13.14 mp. Műugrás: Kisfaludy (LASE).