A Ferencváros legyőzte a kétszeres olimpiai bajnok Uruguayt

Uruguay - Ferencváros 2:3 (0:3)

Szenzációs formát játszott ki a magyar csatársor – Az első félidőben 3:0 arányban vezettek a zöld-fehérek.

Montevideó, július 21.
Sao-Paolóban és Rio de Janeiróban lejátszott öt mérkőzése után, vasárnap érkezett el a Ferencváros délamerikai túrájának legnehezebb állomásához, amikor ugyanis Montevideóban, Uruguay fővárosában Uruguay válogatottjaival került szembe.

Uruguay válogatott csapatát az 1924. évi párisi olimpiász óta legyőzhetetlennek emlegették. A párisi futballtornát tudvalevően Uruguaynak nagyszerű futballt játszó csapata nyerte meg és ez a siker arra bírta a többi délamerikai állam futballreprezentánsait, hogy az amsterdami olimpiászon ők is megjelenjenek.

Az amsterdami futballtorna döntőjébe tényleg két délamerikai csapat az olimpiai bajnokságot védő Uruguay és Argentína verekedte föl magát és a döntő futballpályán még ritkán látott gyilkosan erős küzdelem után, Uruguay 2:1 arányú győzelmével végződött.

A kétszeres olimpiai bajnokkal állt ki vasárnap a magyar bajnokcsapat, a győzelem minden reménye nélkül, hiszen hogyan is számíthattak a zöld-fehérek, tehát egy klubcsapat, győzelemre, amikor Uruguay eddig a világ összes válogatott csapatai fölött aratott sorozatos győzelmeket.

Mégis bekövetkezett a csoda. A Ferencváros minden egyes játékosa briliáns teljesítményt nyújtott, de különösen a csatársora, amelynek remek és ötletes kombinációival szemben, az ellenfél védelme szinte tehetetlennek bizonyult.

Különösen ragyogó játékot produkált az első időben, amelyben három menthetetlen góllal szerezte meg a vezetést.

Szünet után a honi csapat kerekedett fölül, de hősiesen küzdött a magyar csapat védelme is, úgy, hogy a világbajnok végeredményben vesztesként hagyta el a pályát.