Apróságok

Horgászszenvedélyét alaposan kielégítette Miss Helen Herr, az amerikai dollármillomos lány, aki a „Belgenland” nevű gőzösön körülhajózta az egész világot és az utazás hosszu ideje alatt majdnem kizáróan a horgászásnak élt. Ez a felvétel az indiai Bengáli-öbölben készült, ahol a milliomos kisasszony horgára gyönyörű halpéldányok kerültek.

Ősrégi módszer szerint árasztja el földjét vizzel a japán rizsültetvényes. Amilyen ősrégi termék Ázsia országaian a rizs, olyan ősi termelésének módja is. Kora tavasszal ássák föl a rizsföldet, azután elárasztották vizzel és a vizbe szórják be a magvakat, amelyek a víz fenekére süllyednek. A rizsmag gyorsan kikel s gyorsan növekszik. Ennek a növekedésnek az arányában kell a víz szinét emelni, hogy csak a szálak vége álljon ki a vizből. Igy megy ez folyton a júliusi virágzásig. A víz szabályozása a legfontosabb és legnehezebb feladat a rizs termelésénél. De hát ez a tudomány a vérükbe ment át Ázsia rizstermelő fiainak, akik ősi eszközökkel, de évezredes gyakorlat és tapasztalat alapján termelik legfontosabb élelmiszerüket.

A legkülönösebb világjáró.
Egy berlini artista különös és felette nehéz föladatra vállalkozott. Elhatározta, hogy fogaival végighúz egy nehéz autót egész Európán. Fantasztikus ruhában hozzá is fogott különös terve megvalósításához: nagy feltünést keltve haladt végig Berlin uccáin. Számítása szerint három esztendő alatt fogja bejárni ily módon Európa legnagyobb városait. Ha ugyan addig ki nem esik minden foga.