Uj kölcsön felvételéről tárgyal a kormány

A gazdasági krizis megoldása égető és halaszthatatlan kérdéssé vált.
Ezt a kormány tudja és igyekszik lehetőleg elkerülni a baj fokozódását. Popovics Sándor, a Nemzeti Bank elnöke a mult hét folyamán hosszabban tárgyalt Bécsben külföldi tőke biztositása érdekében. 

Huszonötmillió dolláros kölcsönről volna szó, amely a jelek szerint rövidesen rendelkezésre áll és nagyban hozzá fog járulni a gazdasági élet nehézségeinek áthidalásához. Ennek az összegnek felhasználásáról végleges döntés még nem történt, a kormány azonban, a pártok nyomására, valószinüleg eleget tesz annak a kivánságnak, hogy a huszonötmillió dollár egy tekintélyes részét minden közvetitő kizárásával juttassák el a magyar termelőkhöz.

A pénzügyi nehézségek mellett állandó gondot okoz a magyar gazdatársadalomnak a termésértékesités nehézsége és annak biztositása, hogy amennyiben a kormány valamilyen formában beavatkozik és a mezőgazdasági termékek további áresését meg akarja akadályozni, akkor ez olyan módon történjék, hogy abból ne a közvetitő kereskedelemnek, hanem a végső szükségbe jutott termelőknek legyen hasznuk.

Erre vonatkozólag az egységespárti agráriusok ülésén Marschall Ferenc, farkasfalvi Farkas Géza és több más vezető agrárpolitikus konkrét inditványokat is tettek. Az értekezleten Prónay György báró földmivelésügyi államtitkár kilátásba is helyezett bizonyos intézkedéseket, melyek a gazdák sulyos helyzetén enyhitene. Mindenesetre várjuk a sürgős intézkedéseket.