Budapest – Nürnberg birkózómérkőzés

Budapest válogatott birkózói váratlanul fölényes győzelmet arattak a nürnbergiek fölött.

Budapest – Nürnberg 19:6


A hét nürnbergi birkózó közül csak a világbajnok Laucht győzött. – Az első ízben válogatott Gyarmathy pontozással verte a stockholmi olimpiászon második helyezett Gerstackert. – Kárpáthy, Matura és Badó dobták ellenfelüket.

A budapesti „Nürnbergi Hét” egyetlen sporteseményeként vasárnap este Budapest és Nürnberg legjobb birkózói mérkőztek meg egymással a régi képviselőházban. Hét-hét birkózó került egymással szembe, akiknek nívós küzdelmeit nagy és lelkes közönség tapsolta meg. A Zomboryt, Keresztest és Pappot nélkülöző magyar csapat váratlan fölényes győzelmet aratott a kitűnő nürnbergiek fölött.

A közönség érdeklődése jogosult volt, mert hiszen a magyar csapatban három Európa-bajnok (Magyar, Tunyoghy és Badó) szerepelt, a nürnbergi csapatban pedig Leucht amsterdami olimpiai bajnok és Gerstacker, a stockholmi olimpiász második helyezettje. Sportkörökben eldöntetlen eredményre számítottak, annál nagyobb szenzációt keltett a budapesti csapat 19:6 arányú győzelme.

A legörvendetesebb meglepetéssel Gyarmathy (Testvériség) szolgált, aki most volt első ízben válogatott, de máris a német birkózók doyenje. Gerstacker fölött aratott pontozásos győzelmet. Kárpáthy, Matura és Badó két vállra fektették ellenfelüket, míg Tunyoghy és Szabó pontozással győztek. Az egyetlen nürnbergi győzelmet a világbajnok Leucht vívta Magyar fölött.

Részletes eredmény:
Légsúly: Gyarmati (B.) pontozással győz Gerstecken (N.) ellen. Pont 3:1.

Pehelysúly: Leucht (N.) pontozással győz Magyar (B.) ellen. Pont 4:4.

Könnyűsúly:
Kárpáti (B.) dobja Wohlrabot (N) pont 7:4.

Kisközépsúly: Matura (B) dobja Kospart (N) pont 10:4.

Nagyközépsúly: Tunyoghy (B) pontozással győz Hamper (N) ellen. Pont 13:5.

Kisnehézsúly: Szabó (B) pontozással győz Erbie (N.) ellen. Pont 16:6.

Nehézsúly: Badó (B) dobja Lammermannt (N) pont 19:6.