Ferencváros – Kispest 4:0 (2:0)

A Ferencváros fáradtan is 4:0-ra verte a Kispestet a profibajnokság utolsó őszi mérkőzésén

Szedlacsek, Turai, Tänzer és Takács II. rúgták a gólokat. Végleges az őszi szezon bajnoki sorrendje: 1. Újpest 19 pont, 2. Ferencváros 18 pont, 3. Hungária 15 pont.

Vasárnap lejátszották az I. osztályú profibajnokság őszi szezonjának utolsó mérkőzését is, amely a Ferencváros 4:0 arányú fölényes győzelmét hozta a Kispesttel szemben. A népszerű zöld-fehér csapat gyönyörű akciókkal bizonyította be világszerte elismert képességeit, de a játékosok energiátlansága elárulta, hogy a dicsőséges amerikai túra és a nehéz bajnoki szezon alaposan kifárasztotta a csapatot, amely bizony rászolgált a teljes téli pihenőre.

A Kispest csak a Ferencváros energiátlanságának köszönheti, hogy elkerülte a még nagyobb arányú vereséget, mert bár a védelme elsőrangú, tehetetlen csatársora egy percig sem tudta magánál tartani a labdát és így a védelemre megoldhatatlan föladat hárult.

Az őszi szezon utolsó mérkőzése nem változtatott a bajnoki sorrendben, a Ferencváros azonban megszilárdította második helyét és jelentékenyen javított a gólarányán, amely sokkal jobb, mint az első helyen trónoló Újpesté. A zöld-fehéreket most már

Ferencváros – Kispest 4:0 (2:0)

Üllői-úti pálya. – 6000 néző. – Bíró: Kornai.
Félórás késéssel a Kispest kezd és balszélsőnek Magyarnak a centere veszedelmesen száll, a Ferencváros-kapu ellenkező sarkába, de ott elcsavarodik. A pillanatnyi veszély elmúltával a zöld-fehérek kerülnek frontba és szinte állandóan ott tangóznak a kispesti kapu közelében.

A Kispest csatársora csak a 27. percben jut ismét szóhoz, de Senkey II. centere a felső kapulécet súrolja. Harmincöt perces offenzíva árán végre siker koronázza a Ferencváros akcióit. Tänzer pompásan centerez és Szedlacsek a labdát előírásosan befejeli (1:0).

Turai öt lépésről irányított bombáját Dénes remek stílusban kornerre boxolja, míg Senkey II. centerét Amsel fogja el. Purczeld ártatlan labdáját azonban csak kornerre tudja menteni. Újabb Ferencváros korner után (41 p.) Turai a 16-os sarkáról centerez és a pompásan ívelt labdával szemben Dénes tehetetlen (2:0).

Szünet után a Ferencváros fokozza a tempót, de Dénes két menthetetlennek hitt helyzetben nagyszerűen tisztáz. A 12. percben Rozgonyi csak elgáncsolás árán tudja Takács II-ről leszerelni. Tänzer áll neki a tizenegyesnek és nem is téveszti el a kaput: (3:0).

A 17. percben Schweringer, a Kispest balösszekötője sportszerűtlenül taccsra rúgja ki a labdát, de amikor a bíró, nagyon helyesen, a labdáért küldi, megsérti Kornai bírót, aki kiállítja.

A Ferencváros következő támadása újabb gólt eredményez. Turai a kaputól öt lépésre álló Takács II.-nek engedi át a labdát és a gólrekorder az ősz szezonban huszadik gólját rúgja (4:0).

A zöld-fehérek azontúl erélyesen visszaszorítják ellenfelüket, de Dénessel nem bírnak. A mérkőzést befejező sípjel után a Ferencváros csapata a B. tribün elé siet és fölemelt karral búcsúzik törzsközönségétől – a tavaszi viszontlátásig….