A BKE műkorcsolyázó versenye

Vadas Marcel, Levitzky Piroska és a Szalai-Orgonista pár győztek a BKE műkorcsolyázó versenyén

Szombaton és vasárnap rendezte meg a BKE a szezon első országos műkorcsolyázó versenyét. A három részből – férfi, női és páros számokból – álló verseny kötelező gyakorlatait szombaton délelőtt, a szabadgyakorlatokat pedig vasárnap délelőtt tartották meg.

A műkorcsolyázók mutatványait különösen vasárnap nézte végig nagyszámú közönség, amelynek elsősorban a legnívósabb verseny, a páros korcsolyázás nyerte meg a tetszését.

A férfiak versenyében Szendrő István, Vadas Marcel és Hajós Henrik vettek részt. Amint előrelátható volt, ez a verseny Vadas Marcel fényes győzelmével végződött, aki különösen a szabadkorcsolyázásban mutatott be elsőrangú teljesítményt. Második Szendrő, harmadik Hajós.

A női műkorcsolyázó versenyen a tavalyi bajnok. Levitzky Pirin kívül Tóth Sylvia, Nyilas Vilma és Weinwurm Babi indult. Az első díjat Levitzky Piri nyerte, a másodikat Tóth Sylvia, a harmadikat Nyilas Vilma, Levitzky Pirinek különösen kűrje volt kitűnő, a következő gyakorlatokban azonban további javulásra szorul, ha külföldön is számottevő versenyző akar lenni.

A páros versenyre 5 pár állott ki: Szalay-Orgonista, Rotter-Szollás, Philipovits-Dillinger, Tusák-Balázs. Három pár tavaly is ebben a párosításban szerepelt, míg a Rotter-Szollás - együttes egészen új keletű. Ugyancsak új pár a Szekrényessy-Ormos - pár is.

Az első díjat határozott fölénnyel a tavalyi bajnokpár Szalay-Orgonista nyerte, amely kitűnő összeállítású nehéz programot mutatott be gyönyörű kivitelben. A második helyre a Philipovits-Dilinger pár került, de a Rotter-Szollás pár alig volt nála gyengébb és így bátran állíthatjuk, hogy a második és harmadik helyen levő párok egészen egyenrangúak és az ez idő szerinti előny a régebbi együttest, Philipovits-Dillingert hosszabb együttműködésük alapján illeti meg.

Föltűnő jó volt az egészen uj Szekrényessy-Ormos pár is. Általában a verseny különösen a páros verseny magas nívón mozgott és alig maradt volna el bármely nyugati metropolis versenye mögött.