A divatot Páris diktálja

A divatot Páris diktálja, de Amerika népszerűsiti, Az amerikai filmszinésznőket a világ minden országában ismerik és igy nem csodálható, hogy a francia divatot tulajdonképpen Hollywoodon keresztül ismerik legjobban.

1. Fehér tüllből készült táncruha három sor fodorral. A felső rész, de a vállpántok is fehér és ezüst gyönggyel vannak kihímezve. A fodrok egyenlőtlen hosszúak, kivéve az utolsót, mely köröskörül bokáig ér.

2. Fekete georgette ruha egyenlőtlen hosszú és szélsségű fodrokkal, melyek közül a két leghosszabb a földet sepri. A pántszerű hátkivágást egy nagy strassz-onix és rubin csatt tartja össze. 3. Gombnélküli smaragdzöld bársonybelépő széles hermelingalérral. A köppeny cakkokban szabott alsó része bokáig ér.

4. Színes és mintás crépe-satin ruha a derekát leszoritó és húzott széles övvel. A ruha elől bő és rövid, de hátul hosszú uszályban végződik. A bő, de a könyökénél nyitott ujj nagyon hosszú és az uszályra emlékeztet.

5, Sötétvörös szinházi ruha, sűrűn kivarrva arany, fekete, kék és szürke gyöngyökkel. A négy, alig térden alul érő fodor egyikéből uszály vezet le.

6. Fekete szinházi belépő velourchiffonból, széles és merev gallérral két ezüst rókával diszitve.

7. Stilruha táncestélyre, halványszinű selyemből, arany selyemszállas hímzéssel. A nyakkivágás nagyon mély, úgy a háton, mint az egyik oldalon, viszont a ruha jobboldala uszályos.