A Hungária Németországban

A Hungária vasárnap 3:1-re győzött Mannheimben, hétfőn 3:2-re kikapott Stuttgartban

Olaszországi négy mérkőzése után ismét Németországban folytatta, illetve fejezte be téli túráját a Hungária. Sajnos, nem a legszerencsésebben, mert vasárnapi sikerét hétfőn újabb kudarc követte, mégpedig a legváratlanabb.

Mannheimi fölényes győzelmeik után ugyanis a kék-fehérek Stuttgartban könnyű győzelemre számítottak, hiszen Stuttgartnak egykor félelmetes csapata, a Kickers az őszi szezonban elég gyászosan szerepelt.

A Hungária azonban, akárcsak Milánóban, most sem állta végig két egymást követő napon a tempót. Milánóban a Divisione Nazionale A) csoportjában előkelően helyezett Ambrosianát karácsony első napján tudvalevően 3:2-re legyőzte, másnap pedig a gólokkal gyöngébb FC Milánóval szemben 2:3-as gólaránnyal alulmaradt.

Most is hasonló baleset érte: vasárnap 3:1-re győzött, hétfőn pedig – gyöngébb ellenféllel szemben – 2:3-ra kikapott, ami nem kis részben arra vezethető vissza, hogy a csapat karácsony óta ugyancsak halmozta a fárasztó utazásokat és mérkőzéseket.

Hungária – Verein für Rasenspiele Mannheim 3:1 (0:0)

Mannheim, január 5.
Karácsony első napján a milanói Ambrosiana ellen kivívott 3:2-ős győzelme után három egy gólkülönbségű vereség érte a Hungáriát olasz földön. Vasárnap ismét Németországban álltak starthoz a kék-fehérek, a délnémet bajnokság rajnai kerületének egyik elismerten legjobb reprezentánsa, a Verein für Rasenspiele Mannheim ellen mannheimi Stadionban és 18.000 főnyi rekordközönség előtt végre győzelmet verekedtek ki.

Az első félidőben, amikor Mandl helyén Nagy a jobbszélső posztján pedig a sérült Ticska játszott, a mannheimiak még egyenlő erejű ellenfelei voltak a Hungáriának. Szünet után beállt Mandl, Ticska helyére pedig Jeckl és ekkor a Hungária döntő fölénybe került.

Barátky góljaival 16 perc után már 2:0-ra vezettek a kék-fehérek, mire a másnapi mérkőzésre való tekintettel lefékezték. Ezt ügyesen használta ki a mannheimi együttes, amennyiben a tempó erősítésével 2:1-re javított, de a kék-fehérek a finisben ismét rákapcsoltak és Hirzer pompás akcióból beállította a 3:1-es végeredményt.

Stuttgarter Kickers – Hungária 3:2 (0:0)

Stuttgart, január 6.
December 15-e óta nyolcadik mérkőzését játszotta le a Hungária, ami alaposan megbosszulta magát, mert a stuttgarti csapatot pihenten, tehát reális körülmények között fölényesen kellett volna vernie. A kék-fehérek azonban, különösen az első félidőben olyan nehézkesen mozogtak, hogy óriási technikai fölényük ellenére, nemcsak hogy gólt nem tudtak rúgni, hanem a stuttgartiak szerezték meg a vezetést is.

A közvetlen védelem, akár csak Nápolyban, mindvégig nagyon bizonytalan volt és a mérkőzés utolsó perceiben beengedett góllal katasztrofális hibát követett el. A 12.000 főnyi rekordközönség előtt lejátszott meccs vezetőgólját Welz jobbösszekötő rúgta. Szünet után a Hungária följavul és Ticska, a mezőny legjobb embere, a 16. percben kiegyenlít.

Kessler révén ismét a Kickers szerzi meg a vezetést, de Barátky újra egalizál. Két perccel a befejezés előtt esik, az egyre jobban kihagyó magyar védelem hibájából, a stuttgartiak győztes gólja. Sovány vigasz a Hungária számára, hogy Link-gól volt. A gólt ugyanis a stuttgarti Link rúgta.