Sérülése miatt első vereségét szenvedte el Kocsis Antal

Az NSC 10:6-ra verte a B. Vasutast, az FTC 12:4-re verte a BTC-ét az ökölvívó csapatbajnokság második fordulójában.

A boxoló csapatbajnokságok második fordulója nagy szenzációt hozott. A közönség az utolsó zugig megtöltötte a régi képviselőház termét arra a hírre, hogy amatőrré nyilvánított Kocsis Antal világbajnok az FTC színeiben ismét starthoz áll.

Kocsis azonban váratlanul vereséget szenvedett – az elsőt az amsterdami olimpiász óta – igaz, hogy önhibáján kívül, Józan (BTC) ellen ugyanis döntő fölényben dolgozott, amikor szemhéja fölrepedt és a vérző világbajnokot az orvos levonultatta.

Nagy érdeklődéssel várta a közönség Szobolevszky startját is, aki ezúttal indult először új egyesülete, az NSC színeiben. A két csapatbajnoki mérkőzés favorit-győzelmet hozott.

Először az NSC győzte le 10:6 arányban a Budapesti Vasutasokat. Az NSC-ben elsősorban Gelbai és Szobolevszky küzdöttek kitűnően, a B. Vasutasnak pedig Énekes és Bokody I. voltak a legjobbjai.

Az FTC ezután 12:4 arányú győzelmet aratott a BTC fölött, amely sokkal jobban tartotta magát, mint a végeredmény mutatja. Az FTC-ben a balszerencsés Kocsison kívül Széles, Endre és Szigeti, a BTC-ben Tóth és Korpás dolgozott szépen. Kocsis fejsebét este a Bródy Adél-kórházban varrták be.

A részletes eredmények a következők:

FTC – BTC 12:4

Tóth (BTC) hatalmas küzdelemben győz Szenes (FTC) ellen, de miután túlesett súlycsoportja határán, a két pontot az FTC javára írták. 2:0.

Józan (BTC) – Kocsis (FTC). Kocsist hatalmas éljenzéssel fogadja a közönség. Nagy fölényben kezdi meccsét és ütései záporeső módjára hullanak a BTC-istára, aki csak elvétve tud ütést bevinni. Az első menet végén Józan jobbkezes egyenese föltépi Kocsis szemhéját. Az orvos megvizsgálja Kocsist és nem engedi vissza a ringbe. Győztesnek Józant nyilvánítják. Állás: 2:2.

Széles (FTC) Jenei (BTC) ellen könnyen győz. 4:2.

Korpás (BTC) – Szelepcsényi (FTC). A nap legkeményebb, legizgalmasabb harca. Győz Korpás pontozással. Állás: 4:4. (Ha Tóth győzelmét nem írták volna az FTC javára, most a BTC vezetne 6:2-re!)

Ecsegi (FTC) nagyon állóképességével győz a szívós Bognár (BTC) ellen. 6:4.

Endre (FTC) győz Melles (BTC) ellen. Óriási erejű ütésekkel dolgozik a két egyenlő képességű boxoló. Az ítéletet nagy pfuj-orkánnal fogadja a tribün. 8:4.

Szigeti (FTC) – Orbán (BTC). Végig óriási technikai fölényben dolgozik az FTC-ista. Orbán csupa vér, de nem adja föl a harcot. Győz: Szigeti. 10:4.

Lucz (FTC) győz Pesti (BTC) ellen, amit nagy súlykülönbségének köszönhet. Végeredmény: 12:4.


NSC – B. Vasutas 16:6

Garasia (B. Vasutas) győz Tarbai (NSC) ellen. Biztos pontozásos győzelem. Állás: 0:2.

Énekes (B. Vasutas) – Fuchs (NSC) Fuchs hamasosan föladja a reménytelen küzdelmet, 0:4.

Kubinyi (NSC) – Bokody II. (B. Vasutas). Bokody II. fejbőre fölreped, erősen vérzik. Az orvos nem engedi tovább boxolni, amire a bíró Kubinyit hirdeti ki győztesnek. 2:4.

Gelbai (NSC) nagy fölény után pontozással győz Lévard (B. Vasutas) ellen 4:4.

Szobolevszky (NSC) knock-outtal győz a második menetben Czöngei (B. Vasutas) ellen. 6:4. Szobolevszkyt első NSC-beli szereplése alkalmából nagy ünneplésben részesítették.

Geres (NSC) győz Boda (B. Vasutas) ellen technikai K. O.-val az első menetben. 8:4.

Lendvay (NSC) Szilágyi (B: Vasutas) ellen úgy nyeri, hogy az első ment végén erős nyakszirtütésétől Szilágyi összeesett és a második menetre már nem tudott kiállani (10:4).

Bokody I. (B. Vasutas) – Simon (NSC). Bokody bikaerős szvingjeit ellenfele csak a második menetig bírta. Végeredmény: 10:6.