Apróságok

Zita királyné házassága

A mult héten azt híresztelték Európa-szerte, hogy Zita királyné egy magyar mágnáshoz akar feleségül menni, hogy ily módon visszakerülhessen Magyarországra és a trónt visszaszerezhesse. A királyné környezetéből ezt a hírt megcáfolják és kijelentik, hogy ilyen trükk alkalmazására szükség nincs, mert a királyné visszatérése rövidesen úgyis megvalósul. Hogy miképen képzelik ezt, arról nem szól a nyilatkozat.

Letartóztatott százados

Csernyák Imre századost, aki Tisza István meggyilkolásába is bele volt keverve, Hamburgban letartóztatták. Csernyák, ki Laebne Hugó volt államtitkár elvált feleségét vette el, december közepén Bécsbe utazott s a pályaudvarról megszöktette Laebne 15 éves leányát, kit a váláskor az apának itélt a bíróság. A leányt Csernyák az anyjához akarta vinni Amerikába. A hamburgi rendőrség érintkezésbe lépett a budapesti rendőrséggel, hogy megállapodás történjék arra nézve, mi történjék Csernyákkal.

Lefényképezik a tenger mélyén az elsülyedt várost

A Földközi tenger déli részén a tenger mélyén romokat fedeztek fel. A tengeralatti várost most tengeralattjárókkal fogják megközelíteni, melyekre magától működő tengeralatti mozgófénykép-kamerát szerelnek fel. A víz alatti fényképezés nem régi találmány, melynek most nagy hasznát fogják venni.